xcounter
#

Навіщо армія США розробляє нові сенсори для невеликих дронів

Навіщо армія США розробляє нові сенсори для невеликих дронів
569

Дослідницький підрозділ армії США розробив новий давач, який допоможе маленьким дронам виявляти і уникати зіткнень з лініями електропередач, повідомило видавництво Army Technology.

Дослідники з армійської дослідної лабораторії Командування з розвитку бойових можливостей армії США розробили сенсор і програмне забезпечення, які дозволять безпілотним літальним апаратам коригувати траєкторію польоту і переміщатися біля ЛЕП.

В технології використовується конфігурація магнітних і тривимірних давачів з методами обробки сигналів, що дозволяє автопілоту БПЛА визначати лінії електропередач і запобігати потенційного зіткнення.

Читайте також: Пілот винищувача F-16 програв штучному інтелекту в п’яти раундах поспіль: але є нюанси
Армія США нові сенсори маленькі дрони ЛЕП
Нові давачі допоможуть дронам переміщуватися біля ЛЕП, уникая зіткнення

Армійський дослідник Девід Халл (David Hull) сказав, "Лінії електропередач невеликі, і їх важко побачити за допомогою радара або оптичних давачів, але вони генерують великі поля, які можна легко виявити за допомогою малопотужних, недорогих, пасивних сенсорів електричного і магнітного поля".

Наявні технології захисту від проводів вважаються громіздкими, дорогими й мають технічні обмеження. Очікується, що використання нових давачів зменшить розмір цих технологій і витрати, пов'язані з ними.

Армія США нові сенсори маленькі дрони ЛЕП
Нову технологію також можна використовувати для профілактичного огляду ЛЕП

Нова технологія також може допомогти у виявленні пошкоджених електромереж після стихійного лиха або складанні карти електромереж. Лабораторія нещодавно уклала ліцензійну угоду з компанією Manifold Robotics, яка буде виробляти цю технологію для промислового застосування.

Халл додав: "Ми неймовірно раді, що Manifold Robotics є нашим ліцензіатом. Комерціалізація наших методів виявлення ЛЕП може мати істотний вплив на розробку автономних БПЛА, які оперують поблизу ліній електропередач".

Читайте також: У США розпочали розробку палубного винищувача, який замінить F/A-18E/F Super Hornet