xcounter
#

​Нацгвардія зацікавилась системами управління військами після успішного досвіду ЗСУ (відео)

АСУВ вже активно використовують у Збройних Силах України
АСУВ вже активно використовують у Збройних Силах України
1475

Комплексна автоматизація силових структур дозволить створити єдине глобальне інформаційне поле для всього українського війська

Автоматизовані системи управління вже активно впроваджуються Збройними Силами України та апробуються під час навчань різного рівня, дозволяючи значно підвищити ефективність дій на полі бою.

Проте, Збройні Сили не єдина силова структура сектору безпеки та оборони, яка потребує автоматизації. Успішний досвід української армії зацікавив командування Національної гвардії України, представники якої ознайомились з системою та іншими розробками приватної компанії UaDefense.

Читайте також: Представник Пентагону: Ми зацікавлені в тому, щоб озброїти українські патрульні катери ракетами (відео)

Зокрема, під час демонстрації заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Лебідь Юрій особисто ознайомився з роботою програмно-апаратних комплексів, які застосовувались на масштабних навчаннях Збройних Сил України, що пройшли на початку липня на Рівненщині.

Тоді українські військові відпрацювали сучасний загальновійськовий бій, починаючи від розвідки за допомогою дронів та використання високоточного озброєння, до масштабного наступу під прикриттям авіації. І всі ці дії проходили із широким використанням автоматизованих систем управління військами.

заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь
Заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь (по центру)

Загалом, впровадження автоматизованих систем дозволяє підвищити ефективність управління підрозділами під час ведення бойових дій завдяки забезпеченню командирів та бійців актуальною та достовірною інформацією для прийняття рішень.

Це дозволяє значно скоротити цикл бойового управління, впровадити ведення та відображення оперативно-тактичної обстановки, планування дій, моделювання та прогнозування, на електронних мапах та їх передачу її споживачам практично в онлайн режимі.

Відмітимо, що комплексна автоматизація складових сектору безпеки і оборони, в тому числі і Нацгвардії, дозволить надалі створити єдину автоматизовану систему управління всіма силовими структурами України. Ця єдина система дозволить побудувати єдине глобальне інформаційне поле для всього українського війська.

Додамо, що віцепрем’єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, в ексклюзивному інтерв’ю для Defense Express повідомив, що одним з пріоритетів новоствореного відомства стане автоматизація управління військами. Цей проект поставлений у один ряд із ракетною програмою та створенням вітчизняних потужностей з виробництва боєприпасів всіх видів.

Читайте також: До кінця року ЦНДІ ОВТ ЗСУ візьме участь у держвипробуваннях 44 зразків озброєння та техніки