xcounter
#

Lockheed Martin пропонує Великій Британії гелікоптери Black Hawk, вироблені в Польщі

2868
Лондон хоче переозброїти свої військово-повітряні сили на єдиний середній гвинтокрил
Лондон хоче переозброїти свої військово-повітряні сили на єдиний середній гвинтокрил

Вартість оголошеної закупівлі складає 450 мільйонів фунтів стерлінгів

Велика Британія оголосила закупівлю нових середніх гвинтокрилів, котрі мають замінити собою 23 вертольоти Puma, вартість закупки при цьому складає 450 мільйонів фунтів стерлінгів.

Американська корпорація Lockheed Martin хоче брати участь у цій закупівлі, і до поставки вона пропонує гвинтокрили Black Hawk S-70, які виробляються на потужностях PZL Mielec в польському місті Мєлєц, пише видання Defence 24 Polska.

Читайте також: Коли третій гвинт не зайвий: як Lockheed Martin своїм Raider робить революцію серед вертольотів
Гвинтокрил Puma військово-повітряних сил Великої Британії

Відомо, що гвинтокрили Black Hawk S-70 уже схвалені до використання на кораблях Королівського флоту Великої Британії.

При цьому британські підрозділи спеціальних операцій уже також мають практику виконання операцій в Іраку та Сирії із використанням американських вертольотів Black Hawk, і начебто командири британських ССО "дали зрозуміти, що саме S-70 найкраще відповідає їхнім очікуванням".

Технічне обслуговування американського гвинтокрила Black Hawk S-70

Тому, представники Lockheed Martin свою пропозицію мотивують наступним чином: якщо Велика Британія замовить саме Black Hawk S-70, то її збройні сили зможуть посилити свою інтеграцію з американськими колегами. Ну а поставки вертольотів вироблених саме в Мелеці – суттєво здешевлять саму закупку.

Відомо, що на поставку нових вертольотів для Великої Британії претендує також італійська компанія Leonardo, котра пропонує гвинтокрил AW149, і котра має свій виробничий філіал PZL-Swidnik в польському місті Свидник.

Вертоліт AW149, вироблений на потужностях PZL-Swidnik

Ну а в свою чергу, PZL Mielec, що входить до структури Lockheed Martin, зараз паралельно бере участь в тендері Румунії на поставку 12 багатоцільових вертольотів у "сухопутному" та "корабельному" варіантах.

Перші чотири гелікоптери Black Hawk S-70 національного виробництва військово-повітряні сили Польщі отримали в кінці 2019 року
Читайте також: Футуристичні V-280 Valor та SB-1 Defiant готуються до фінальних конкурсних випробувань