xcounter
#

"Літаючий радар" E-2D Advanced Hawkeye навчать керувати безпілотниками

1697
E-2D Advanced Hawkeye
E-2D Advanced Hawkeye

У США продовжують експерименти з взаємодії пілотованих та безпілотних платформ. На черзі – комбінація літака ДРЛВ E-2D Advanced Hawkeye та дрона MQ-25A Stingray з іншими БПЛА

Військово-морські сили США планують укласти з Northrop Grumman ексклюзивний контракт на модифікацію бортового комп’ютера та програмного забезпечення систем відображення інформації палубних літаків ДРЛВ E-2D Advanced Hawkeye.

Після впровадження цих удосконалень літак зможе керувати безпілотними літальними апаратами, повідомляє видання Flight Global.

Читайте також: Більше, ніж копія Hawkeye: новий палубний літак Китаю ДРЛВУ KJ-600

Деталі цього проєкту поки що не повідомляються. Відомо, що у рамках проєкту Northrop Grumman має здійснити лабораторні випробування модифікованого бортового обладнання літака ДРЛВ з бортовими системами безпілотника, після чого будуть проведені льотні випробування.

Зазначається, що одним з безпілотників, якими буде керувати E-2D, має стати перспективний палубний БПЛА-заправник MQ-25A StingrayMQ-25A Stingray від Boeing.

Стверджується, що хоча на авіаносцях і буде розташований центр управління безпілотниками, все ж таки військові хочуть отримати можливість керувати чи коригувати дії БПЛА під час місій без потреби робити це безпосередньо з борта корабля.

MQ-25A
БПЛА-заправник MQ-25A Stingray

Також у ВМС США планують розглянути можливість використання MQ-25A як для розвідки й спостереження, так й електронних і ударних атак. Таким чином у ВМС планують "зекономити місце на палубі, де нам вже не потрібно буде мати п’ять E-2D на авіаносці".

Читайте також: Антидронова інтеграція: безпілотна платформа THeMIS зможе боротися з БПЛА та баражуючими боєприпасами