xcounter
#

Кремлівський "Гермес": РФ заявляє про розробку власного аналогу української "Вільхи"

5389
Прототипом для цієї системи виступає авіаційний протитанковий ракетний комплекс, що був розроблений ще 20 років назад, але так і не був запущений в серію
Прототипом для цієї системи виступає авіаційний протитанковий ракетний комплекс, що був розроблений ще 20 років назад, але так і не був запущений в серію

На даний момент дослідний зразок "Гермеса" проходить демонстраційні випробування на полігоні "Капустин Яр", заявлена дальність стрільби – до 100 кілометрів

Холдинг "Высокоточные комплексы", що входить до складу російської державної корпорації "Ростех" веде роботи по створенню реактивної системи залпового вогню із керованими ракетами під індексом "Гермес 2.0".

Призначення цієї системи – ураження на відстані до 100 кілометрів наявних та перспективних танків, інших зразків бронетехніки, укріплених споруд, низькошвидкісних літальних апаратів та надводних цілей, пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: РФ спробує продати Індії БМП "Бумеранг", котра досі не пройшла випробування і задиміла на параді
Показово, що у відкритому доступі по темі комплексу "Гермес 2.0" фігурють лише фото із направляючими цього РСЗВ. Світлини із цим комплексом, установлене на штатне шасі - відсутні

Заявлено, що система "Гермес 2.0" має шість направляючих, які начебто можуть розміщуватись на шасі середніх чи важких вантажівок, і також – на ударних безпілотних літальних апаратах і на кораблях.

Росіяни стверджують, що ракета до РСЗВ "Гермес 2.0" є двохступінчатою, має бойову частину масою 28 кілограмів, швидкість польоту ракети – до 1,3 тисяч метрів/секунду. Росіяни також стверджують, що застосовувати таку ракету можна за принципом "вистрілив – забув", при цьому польотом ракети управляє інерційна навігаційна система.

Зовнішній вигляд ракети комплексу "Гермес 2.0". За деякими даними, ця ракета має назву "Клевок - 2Д", та позиціонується як "гіперзвукова тактична ракета"

Прототипом для "Гермес 2.0" став авіаційний протитанковий ракетний комплекс "Гермес-А", який вперше було презентовано у 2003 році, і який має дальність стрільби до 20 кілометрів.

За наявними даними, такий комплекс має встановлюватись на штурмових літаках Су-39 та гелікоптерах Ка-52. Втім, чи взяла російська армія комплекс "Гермес-А" на озброєння – дані відсутні.

Авіаційний протитанковий ракетний комплекс "Гермес-А"
Читайте також: "Запад-2021": РФ стрілятиме по морським цілям із комплексу "Искандер-М"