xcounter
#

Є перший потужний ЗРК з Європи, на черзі – SAMP-T

10426
Є перший потужний ЗРК з Європи, на черзі – SAMP-T

Україна почала отримувати новітні ЗРК, однак нам треба більше зброї, щоб ефективно захищатися від російських ракет

Німеччина передала Україні першу з чотирьох систем протиповітряної оборони IRIS-T SLM. Про це повідомляє видання SPIEGEL з посиланням на власні джерела. За інформацією видання, передача відбулася сьогодні, 11 жовтня, неподалік від польсько-українського кордону.

зрк iris-t
ЗРК IRIS-T

Нагадаємо – вчора, після масованого ракетного удару по Україні, Німеччина пообіцяла якнайшвидше передати свій новітній ЗРК – таким чином, Україна стала першим оператором цієї зброї. Цей ЗРК стане серйозним підсиленням для наших військових – чим саме допоможе ЗРК IRIS-T вже розповідали у Повітряних Силах ЗСУ.

Читайте також: Чим допоможе ЗРК IRIS-T нашим Повітряним Силам та чи зможе він збити балістичну ракету "Искандер"

Разом з тим, цього поки що вкрай недостатньо для того, щоб ефективно "закрити небо" від російських ракет – на важливості постачання Україні більше сучасних систем ППО та ПРО наголосив Президент України Володимир Зеленський під час відеоконференції лідерів "Групи семи".

Так, він подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за прискорення постачання ЗРК IRIS-T та президенту США Джо Байдену за рішення надати сучасні ПРО та ППО.

Водночас Зеленський також звернувся до президента Франції Емануеля Макрона та прем’єр-міністра Італії Маріо Драгі з проханням поставити ЗСУ зенітні ракетні комплекси SAMP-T – ці системи потрібні Україні "вже найближчими місяцями".

Читайте також: Захист НАТО від балістичних ракет: Франція та Італія удосконалять ЗРК SAMP/T