xcounter
#
Як створювася "Козак-2М1": усі подробиці від розробників бойової машини

Як створювася "Козак-2М1": усі подробиці від розробників бойової машини

1537

Бронюванням автомобілів НВО "Практика" займається ще з 1998 року. Спочатку це було виробництво інкасаторських автомобілів, згодом – бронювання VIP-машин, а у 2009 році компанія розробила і побудувала першу власну модель броньованого авто­мобіля – "Козак". З 2014 року "Практика" розпочала бронювання техніки для потреб військових підрозділів Антитерористичної операції.

Віктор Кривий, заступник генерального директора НВО «ПРАКТИКА»

Сьогодні ПрАТ "НВО "Практика" – перше приватне об’єднання, яке розробило броньований автомобіль, що пройшов весь цикл державних випробувань з подальшим гнучким реагуванням на вимоги замовника. Розповідаємо, як це було.

Історія створення броньованої бойової колісної машини ПрАТ "НВО "Практика" розпочалася в середині 2015 року.

Тоді під час візиту на підприємство керівництво Озброєння Збройних сил України ознайомилося з новітніми розробками спеціалізованих броньованих автомобілів (СБА) сімейства "Козак" ("Козак-001", "Козак-2" і "Козак-3"), дослідні зразки яких уже були виготовлені та постачалися до Національної гвардії України.

Читайте також: Козак-2М1 від НВО "Практика": бронеавтомобіль прийнято на озброєння ЗСУ

Відмітивши перспективу використання представленої техніки в підрозділах Збройних сил України, начальник Центрального автомобільного управління Збройних сил України генерал-майор Сергій О.П. виявив бажання розглянути можливість створення бронеавтомобіля на незалежній підвісці.

Цю ідею підтримав і начальник Озброєння Збройних сил України генерал-майор Шевцов М.М. (нині генерал-лейтенант), який підкреслив суттєву перевагу незалежної підвіски автомобіля за багатьма параметрами у порівнянні з рамною конструкцією.

Повна версія статті
доступна передплатникам

Щоб отримати доступ, необхідно зареєструватись на сайті та обрати варіант передплати.

РЕЄСТРАЦІЯ
Я вже зареєстрований передплатник. Увійти