xcounter
#

Італія намагається з другої спроби провести модернізацію свого танка Ariete

1943
ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Щоб виготовити перший дослідний зразок модернізованого ОБТ, італійським інженерам знадобилось більше двох років

Випробувальний центр сухопутних військ Італії 31 січня цього року почав випробування дослідного зразка модернізованого основного бойового танка C1 Ariete AMV.

Модернізацію цього ОБТ виконав консорціум в складі компаній Iveco Defense Vehicles та OTO Melara (Società CIO). Про це пише портал MilMag.

Читайте також: Проекти модернізації основних бойових танків від компанії ASELSAN
Модернізований танк C1 Ariete AMV, фото з відкритих джерел

Відомо, що усього має бути три дослідні зразки модернізованого ОБТ C1 Ariete. Перший зразок – виступає "демонстратором технологій" для вдосконалення ходової частини.

Цей танк отримав нову силову установку із дизельним двигуном MTCA V12AMV на 12 циліндрів загальною потужністю в 1500 кінських сил та нову автоматичну коробку передач ZF LSG 3000. Також – оновлену гальмівну систему та на 20% ширші гусениці. Аби "втиснути" нову ходову частину, довелось дещо переробляти корпус танка.

ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але програма модернізації передбачає ОБТ C1 Ariete передбачає оновлення не тільки ходової частини, але й також – захисту цієї бойової машини. Відтак, оновлену систему захисту італійські інженери будуть відпрацьовувати уже на наступних двох дослідних зразках модернізованого C1 Ariete.

Передбачається, що цей ОБТ також має отримати електропривод для обертання башти замість гідравлічного приводу, нові оптикоелектронні прилади спостереження та цифрову систему управління вогнем.

"Демонстратор технологій" на базі шасі ОБТ Ariete, на який італійці встановили башту від "колісного танка" Centauro II, ілюстративне фото з відкритих джерел

Це – уже друга спроба Італії провести модернізацію своїх танків Ariete. Перша була у 1990-х роках, програма мала індекс C2 Ariete Mod. 2, але завершилась невдало. Контракт на проведення поточної програми модернізації танків Ariete Міноборони Італії та консорціум компаній Iveco Defense Vehicles і OTO Melara уклали в серпні 2019 року.

За деякими даними, вартість виготовлення кожного прототипу оновленого Ariete коштуватиме 20 мільйонів євро. Вартість модернізації однієї серійної машини коштуватиме близько 2,5 мільйона євро. Загалом італійці розраховують модернізувати до 125 із 200 наявних ОБТ Ariete.

ОБТ Ariete італійської армії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Для модернізації Т-64 у версію "Краб" ХКБМ потрібен атомний вибух та сертифікована пліснява