xcounter
#

Чим зручний двигун у гаубиці FH70 та як вона допомагає військовим економити боєприпаси (відео)

11320
Самохідна гаубиця FH70, фото ілюстративне
Самохідна гаубиця FH70, фото ілюстративне

Українські військові розповіли, чим їм подобається 155-мм гаубиця FH70

Бійці Збройних Сил України у сюжеті видання "Радіо Свобода" розповіли про те, як вони нищать російське окупаційне військо за допомогою 155-мм саморухомої гаубиці FH70.

На відео, зокрема, демонструється робота розрахунків цих 155-мм гаубиць – стверджується, що наші військові били по ворожому мінометному розрахунку.

Читайте також: Генштаб натякає, що скоро ЗСУ матимуть ще більше "самохідних" гаубиць FH70 (фото)

Серед цілей гаубиці – мінометні розрахунки, танки, БТР, БМП, командні пункти ворога тощо і навіть засоби протиповітряної оборони. "Якщо, наприклад, там мінометні взводи чи танки, то це може бути відстань 15-16 км, якщо "Бук" – то це вже 25-26 км, він ховається, не буде сидіти на передку і чекати на нас", – розповідає військовослужбовець 44-ї окремої артилерійської бригади з позивним "Моряк".

FH70
FH70

Одна з особливостей гаубиці FH70 – наявність бортового двигуна, який дозволяє їй самостійно рухатися зі швидкістю до 16 км/год.

Як відзначає військовослужбовець бригади Роман, така "функція" має свої переваги в бойових умовах: "Можна спокійно собі нею заїхати в посадку. Відчепили від машини, щілинку надибали, зразу заїхали і все, не треба нарізати півпосадки".

Ще одна перевага цієї гаубиці – доволі висока точність: "Перший снаряд падає біля цілі 50-60 м, з такою точністю можна з другого пострілу влучати в ціль".

Як стверджує боєць, рашистам це дуже не подобається: "У нас БК йде дуже мало на ціль і ми маємо перевагу у тому, що відпрацьовуємо дуже швидко – росіяни поки відправлять в штаб інформацію, що по них ведеться вогонь, поки відпрацюють інформацію, подадуть установки для стрільби, ми вже відпрацювали та поїхали. Це найголовніше, що є на війні – точність".

Читайте також: ЗСУ показали, як "естонська" гаубиця FH70 допомагає утилізувати окупантів (відео)