xcounter
#

Чим насправді загрожують "фанерні дрони" рашистів на прикладі трофейного "копійчаного безпілотника"

11402
Один з "фанерний дронів" окупантів, фото Національної гвардії України
Один з "фанерний дронів" окупантів, фото Національної гвардії України

Хоча нерідко такі рішення рашистів викликають подив і скептицизм, але "фанерні дрони" окупантів насправді є доволі ефективним і дешевим рішенням для різних типових завдань

Російське окупаційне військо продовжує використовувати в Україні дерев’яні дрони-"літаючі етажерки" – чергові фото такої "фанерної саморобки" опублікував у своєму акаунті у Facebook військовий ЗСУ, спеціаліст з радіорозвідки та РЕБ Сергій Флеш, і тут важливо знову наголосити на тому, що якраз такі саморобні БПЛА насправді не чергова "жертва" конструкторського таланту російських "інженерів", якою затикають "дірки" на полі бою, а просте та дешеве рішення для виконання низки завдань.

Читайте також: Рашисти створили дійсно небезпечний шушпанцер - ерзац-"Солнецпек": МТЛБ з корабельною РСЗВ А-22
фанерний дрон окупанти
"Приземлений" фанерний дрон рашистів, фото: Сергій Флеш

Так, наприклад, "фанерний безпілотник", фото якого опубліковане фахівцем, пролетів з півдня через майже всю Україну, і його кінцевою метою була перевірка роботи протиповітряної оборони Миргорода – як відзначає Сергій Флеш, цей політ співпав з атакою рашистів на аеродром "Миргород" крилатими та балістичними ракетами "Искандер", а також ударними безпілотниками.

Тож одним з важливих для рашистів завдань, які можуть виконувати такі "копійчані дрони" – це передусім візуальне вивчення роботи наших засобів протиповітряної оборони саме в кінцевій точці призначення.

фанерні дрони РФ протиповітряна оборона
Окупанти використовують такі "копійчані дрони" для виявлення позицій ППО та виснаження БК, фото: Сергій Флеш

Наприклад, на "фанерному БПЛА", який затрофеїли наші військові, стоїть кутовий відбивач, щоб навмисно "палити" в небі такий дрон для засобів протиповітряної оборони – ймовірно з розрахунком на те, щоб збільшити ймовірність того, що на такий дрон зреагують. Окремо зауважується, що для вивчення роботи засобів ППО загалом безпілотник повинен оснащуватися модемом супутникового зв’язку "Иридиум".

копійчані дрони РФ війна
Російський фанерний дрон, фото: Сергій Флеш

Ну і, звичайно, що такі дешеві безпілотники рашисти цілком можуть масово запускати для того, щоб виснажувати боєкомплект протиповітряної оборони, тому протистояти таким БПЛА передусім варто засобами радіоелектронної боротьби.

Окремо наголошується на тому, що з таких "фанерних дронів" можна "зчитати" польотну карту, тому трофейні безпілотники варто передавати фахівцям, які це і зроблять.

Читайте також: Невидимий винищувач "Орланів" та інших БПЛА: тиха робота британського ЗРК в руках ЗСУ