xcounter
#

Безпілотна платформа "Рись" на полі бою: відгуки військових

6632
Наземна безпілотна платформа "Рись", фото Національного інформаційного порталу "Тиск"
Наземна безпілотна платформа "Рись", фото Національного інформаційного порталу "Тиск"

Українське військо формує нову реальність на полі бою у пошуках місця в строю для роботизованих наземних платформ

Національний інформаційний портал "Тиск" публікує короткий коментар від військових з підрозділу, який протягом 3-4 місяців використовували цю роботизовану платформу. Забігаючи наперед — військові відзначають, що це "прекрасний спосіб підсилення підрозділу" і "Рись" позитивно зарекомендувала себе під час влаштування засідок.

Звичайно, що є питання до покращення прохідності та маневреності системи за допомогою гусениць чи більших за розміром коліс. "Під час використання системи, головними викликами є ландшафт і лінія видимості для дрона, його використання в якості елемента вогневої підтримки, а також для прикриття шляхів відходу", — наголошують військові.

Читайте також: Як Збройним Силам на полі бою допомагають роботизовані платформи THeMIS
роботизована наземна платформа "Рись"
Наземна безпілотна платформа "Рись", фото Національного інформаційного порталу "Тиск"

Використовували цю платформу з бойовим модулем з кулеметом ПКТ. Військові, які експлуатували "Рись", також кажуть, що до неї можна було б додати рухому камеру з денною тепловою камерою з кращим зумом.

Ще минулого року міністр цифрової трансформації Федоров повідомляв, що у рамках програми "Армія дронів" Сили оборони України отримали на озброєння п’ять наземних платформ "Рись".

Також тоді повідомлялося про передачу на фронт 25 бойових турелей "ШаБля" — раніше публікувалося відео, як встановлена на роботизовану платформу Ironclad ця турель веде вогонь по ворожих позиціях.

Читайте також: Milrem Robotics показала озброєного дронами-камікадзе бойового робота THeMIS на виставці в ОАЕ