xcounter
#

Австралія посилиться сотнями ракет Hellfire на понад 100 млн доларів

1211
Запуск ракети Hellfire
Запуск ракети Hellfire

З новими ракетами екіпажі гелікоптерів зможуть обирати бойові частини, що відповідатимуть конкретним типам цілей

Уряд США погодив продаж австралії ракет AGM-114R2 Hellfire від Lockheed Martin – за даними Агенції зі співробітництва у галузі безпеки та оборони (DSCA), угода буде проведена у рамках процесу продажу військової продукції за кордон (Foreign Military Sales) та оцінюється у 108 млн доларів.

AGM-114R2 Hellfire
Ракета AGM-114 Hellfire

Зазначається, що у рамках контракту Австралія має також запчастини, навчання та іншу технічну підтримку. Ракети Hellfire посилять парк австралійських гелікоптерів Tiger, які вона планує замінити на Boeing AH-64E Apache Guardian.

Читайте також: Австралія за підтримки США готується почати своє виробництво снарядів "натівського" калібру 155-мм

Стверджується, що завдяки ракетам AGM-114R з лазерним наведенням льотні екіпажі зможуть обирати бойові частини, які відповідатимуть конкретним типам цілей.

У DSCA кажуть, що ймовірний продаж ракет Hellfire Австралії буде підтримувати цілі зовнішньої політики та нацбезпеки США: "Австралія – один з наших найважливіших союзників у західній частині Тихого океану. Для національних інтересів США життєво важливо допомогти нашому союзнику у розвитку та підтримці сильного та готового потенціалу оборони".

Читайте також: Австралії знадобилось 17 років, щоб організувати закупку 30 САУ для своєї армії