xcounter
#

Армія Польщі отримала уже десятий ротний комплект САУ Rak

2708
Ця САУ й далі базується на колісному шасі, хоча уже є і гусеничний варіант
Ця САУ й далі базується на колісному шасі, хоча уже є і гусеничний варіант

Загалом польське військо із 2016 року отримало 80 самохідних мінометів Rak, нові САУ – прикриють кордон із РФ

Польське оборонне підприємство Huta Stalowa Wola поставило польському війську ротний комплекс САУ Rak, тобто вісім самохідних мінометів та чотири машини управління вогнем.

Цей ротний комплект був переданий 21-ій Підгальській стрілецькій бригаді із складу 18-ої механізованої дивізії, яка має прикривати кордон Польщі із Росією. Про це йдеться в публікації порталу Defence24.

Читайте також: Націлена проти України 1-а танкова армія РФ отримає евакуаційні машини для комплексів "Искандер"
Самохідні міномети Rak на марші, ілюстративне фото з відкритих джерел

Загалом із 2016 року армія Польщі отримала 80 самохідних мінометів Rak та 40 машин управління вогнем. Це - загалом 10 ротних комплектів, які були розподілені між 12-ої, 15іої, 17-ої та 21-ої механізованої бригад армії Польщі

За поточними планами, до 2024 року армія Польщі має отримати ще п’ять ротних комплексів САУ Rak – це тобто 40 самохідних мінометів та 20 машин управління вогнем. Схоже, ці САУ також матимуть колісне шасі.

Польові стрільби самохідних мінометів Rak, ілюстративне фото з відкритих джерел

У вересні 2021 року, як розповідав Defense Express, польський оборонний концерн PGZ презентував удосконалену версію самохідного міномета Rak на гусеничному шасі.

Як базове було використане шасі САУ 2С1 "Гвоздика", на якому однак була змінена кількість катків від 14 до 12 одиниць, а замість торсіонної підвіски була використана гідропневматична.

Версія самохідного міномета Rak на гусеничному шасі, яку у вересні 2021 року презентував польський оборонний концерн PGZ
Читайте також: Польща виведе на ремонт усі своїх три ракетні катери проекту Orkan