xcounter
#

Випробувач Ан-132D: на "Антонов" під тиском скорочують льотчиків-випробувачів (оновлено)

На ДП "Антонова" льотчики-випробувачи "підняли тривогу"
На ДП "Антонова" льотчики-випробувачи "підняли тривогу"
8467

​Керівництво ДП "Антонов" скорочує чисельність випробувального складу

На ДП "Антонов", яке є єдиним в Україні авіапідприємством здатним створювати та серійно випускати нові літаки, склалася катастрофічна ситуація через скорочення складу льотчиків-випробувачів.

Про це повідомив пілот-випробувач 1 класу Віктор Гончаров, начальник інспекції з безпеки польотів ДП "Антонов", який першим підняв у небо Ан-132D. А також випробовував цілу низку літаків "Антонова" включно із Ан-124 "Руслан", Ан-225 "Мрія", Ан-22 "Антей" та Ан-178.

Читайте також: Через 12 років в РФ спромоглися погодити обрис стратегічного ПАК ДА
Віктор Гончаров
Віктор Гончаров за штурвалом Ан-22

У його публічному листі до керівництва держави та ДК "Укроборонпром" від імені спілки льотчиків-випробувачів України, який отримала редакція Defense Express, йдеться про "психологічний тиск" у зв’язку із намірами скоротити льотчиків-випробувачів авіапідприємства.

"Така ситуація не може залишатися без гідної уваги, адже без кваліфікованих фахівців цієї професії неможливе саме існування, а тим більше подальший розвиток авіаційної галузі, забезпечення безпеки польотів", - йдеться у зверненні.

Антонов льотчики-випробувачі
Льотчики-випробувачі ДП "Антонов"

Окрім того, процес усунення вітчизняних льотчиків-випробувачів призведе до знищення самої "школи" підготовки таких фахівців в Україні.

Оновлено: Defense Express направив відповідний запит на ДП "Антонов" та ДК "Укроборонпром" з проханням пояснити цю ситуацію, яка загрожує подальшому існуванню вітчизняної галузі авіабудування.

Згодом ДП "Антонов" надав відповідь в якій повідомив, що не має намірів скоротити склад льотчиків-випробувачів та не здійснює психологічного тиску.

Водночас зазначено, що на підприємстві "проводяться періодичні зміни у штатному розписі та організаційній структурі", які спрямовані "на оптимізацію виконання покладених на них функцій".

В результаті таких змін "виникає необхідність скорочення деяких окремих посад".

"З метою дотримання законних прав та інтересів працівників, чиї посади були скорочені, відповідно до норм чинного законодавства їм пропонуються на вибір усі існуючі на підприємстві вакансії".

У будь-якому випадку Defense Express продовжує слідкувати за ситуацією навколо ДП "Антонов".

Читайте також: "Антонов" звернувся до Зеленського: керівництво "Укроборонпрому" нищить оборонний комплекс України