xcounter
#

"Сириус", "Орион" та "Гром": у РФ хочуть нашвидкуруч побудувати завод з виробництва БПЛА

2892
Російський БПЛА "Орион"
Російський БПЛА "Орион"

У РФ планують вже до кінця цього року запустити виробництво низки безпілотників

Російське АТ "Кронштадт" планує до кінця 2021 року відкрити у наукограді Дубне завод з виробництва безпілотних літальних апаратів. Про це в інтерв’ю російській агенції ТАСС розповів генеральний директор компанії Сергій Богатіков.

БПЛА Сириус РФ
Повнорозмірний макет російського БПЛА "Сириус"

За його словами, потужності заводу в Дубне будуть дозволяти "щорічно виготовляти десятки безпілотників".

Читайте також: У РФ показали дослідний зразок ударного БПЛА С-70 "Охотник" (відео)
Сириус БПЛА РФ в Крим
Ударний безпілотник "Орион" у Криму. Супутниковий знімок аэродрому Кировське, Феодосія

Йдеться про всю лінійку БПЛА від "Кронштадт": "Орионы", важкі розвідувально-ударні "Сириусы" (контракт на постачання був підписаний на форумі "Армия-2021"), ударні швидкісні БПЛА "Гром", а також безпілотні літальні апарати радіолокаційного дозору "Гелиос-РЛД" та безпілотні гелікоптери.

Як зазначає Богатіков, це буде перший у РФ спеціалізований серійний завод з виробництва великих БПЛА. Він стверджує, що будівництво цього заводу розпочали у квітні, а запустити виробництво планують вже до кінця року. Втім, наскільки реалістичними є такі прогнози та на якій стадії наразі знаходиться будівництво цього заводу невідомо.

Стверджується, що новий завод розташується поруч з Дубненським машинобудівним заводом імені Н. П. Федорова (входить в компанію "Кронштадт"), де будуть виробляти наземну частину управління безпілотними комплексами.

Читайте також: На заміну X-31: у РФ створюють гіперзвукову протикорабельну "Личинку" для своїх Су-57