xcounter
#

СБУ знайшла, хто "злив" дані для удару по Миколаївському бронетанковому заводу

307276
БТР-80 в цеху Миколаївського бронетанкового заводу, фото за грудень 2020 року
БТР-80 в цеху Миколаївського бронетанкового заводу, фото за грудень 2020 року

Цікаво, що в цій історії "проміжною ланкою" виступив один із проросійських блогерів, якому "зливали" інформацію через заборонену в Україні соцмережу

Служба безпеки України сповістила, що її співробітники встановили та затримали ворожого агента, який допоміг ворогу завдати артилерійський удар по будівлям Миколаївського бронетанкового заводу, що входить до складу "Укроборонпрому". Інші деталі цієї справи СБУ не розкриває.

Зате, схоже, саме цієї справи стосується ось таке повідомлення Офісу Генерального прокурора. Там зазначається, що силовики затримали зловмисника, який 4 квітня цього року "злив" через заборону в Україні соцмережу "Вконтакте" одному з проросійських блогерів інформацію про те, де саме в Миколаєві розміщені військовослужбовці Нацгвардії, і яка кількість техніки стояла на той момент на території Миколаївського бронетанкового заводу.

Читайте також: СБУ піймала двох зрадників, які допомагали рашистам бити по бронетанковим заводам

В свою чергу, цю інформацію від проросійського блогера отримали ЗС РФ та й завдали удар по бронетанковому підприємству. Зловмисник отримав звинувачення в шпигунстві, по ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України.

Ця історія цікава за двома аспектами – за варіативністю способів ворога збирати інформацію про наші стратегічні підприємства. Ну і також – які вимоги для захисту оборонних підприємств України потрібно втілити в життя після Перемоги.

Читайте також: СБУ викрило зрадника, який крав двигуни до Т-64 на заводах у Харкові