xcounter
#

СБУ та ДСНС позиваються до "Укрспецекспорту"

794
Відповідна інформація міститься в Єдиному судовому реєстрі
Відповідна інформація міститься в Єдиному судовому реєстрі

Причина позовів – невиконані зобов’язання за державними контрактами, та невиконані приписи по усуненню порушень пожежної безпеки

Судова система нашої держави розглядає низку позовів, які Служба безпеки України та Державна служба з надзвичайних ситуацій подали на адресу "Укрспецекспорту". Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, 13 квітня цього року Господарський суд міста Києва взяв до розгляду позовну справу № 910/5618/21, в рамках якої СБУ хоче стягнути в "Укрінмашу" як дочірнього підприємства "Укрспецекспорту" 742,5 тисяч гривень. Як зазначається в матеріалах справи, ці гроші Служба безпеки України намагається стягнути як штрафні санкції за невиконання одного із контрактів.

Читайте також: СБУ, ЗСУ та Нацгвардія розпочинають антитерористичні навчання поблизу кордонів у Херсонській та Харківській областях
СБУ провела обшук в приміщеннях "Укрспецекспорту" 3 грудня 2020 року, у справі про завдання шкоди обороноздатності та безпеці України

Але поки що Господарський суд міста Києва цю справу "завернув" за формальною ознакою: начебто, представники СБУ невірно розрахували суму судового збору, тому недоплатили буквально 2 гривні – належна сума до сплати складає 11 137, 13 гривень. В судовій ухвалі йдеться, що в СБУ є 10 днів, щоб виплатити всю належну суму судового збору, і таким чином – запустити розгляд позовної заяви.

Але є і друга позовна заява від СБУ до "Укрінмашу" як дочірнього підприємства "Укрспецекспорту".

СБУ займається судовою тяганиною паралельно із проведенням широкомасштабних антитерористичних навчань у Харківській та Херсонській областях, що стартували на тлі посилення загрози від РФ

Ця справа має №910/5622/21, за фабулою позову Служба безпеки України хоче стягнути 1,3 млн грн штрафних санкцій згідно державному контракту № 15/104 від 21.10.2015 року.

Цю справу також розглядає Господарський суд міста Києва, і в цьому випадку судді знайшли більш вагому причину "завернути" позовну заяву на доопрацювання: в матеріалах справи стверджується, що представники Служби безпеки України взагалі не додали до матеріалів позову квитанцію про сплату судового збору, сума якого має складати 19 336 гривень. Щоб виправити прогалини за цією справою, тобто – сплатити судовий збір, СБУ має п’ять днів.

СБУ проводить вилучення документів, фото ілюстративне

Водночас, Окружний адміністративний суд міста Києва розглядає позовну справу №640/9260/21№640/9260/21 від Головного управління ДСНС у м. Київ до "Укрспецекспорту".

ДСНС вимагає, щоб суд присудив вимкнути усі електрощитки в головному приміщенні "Укрспецекспорту" за адресою вулиця Дегтярівська, буд. 36 в Шевченківському районі м. Києва - "до повного усунення порушень, зазначених в акті перевірки". При цьому – контроль за виконанням цього рішення покласти на саму ДСНС.

Коли саме почнеться розгляд цього позову – поки невідомо, ОАСК дав "Укрспецекспорту" 15 діб на відзив позовної заяви.

Eurocopter EC225 LP Super Puma авіації ДСНС (52 синій)
Читайте також: Продавали клістрони всемеро дорожче: СБУ оприлюднила нові докази резонансної справи (відео)