xcounter
#

На завод ім. Малишева нарешті призначено нового директора

Серійна продукція Заводу Малишева - танки БМ "Оплот", які досі йшли лише на експорт - до Таїланду
Серійна продукція Заводу Малишева - танки БМ "Оплот", які досі йшли лише на експорт - до Таїланду
1613

Про це повідомляється на сайті Харківської обласної державної адміністрації

Новим генеральним директором ДП "Завод ім. Малишева" призначено Олега Вінника. Як зазначається у повідомленні, "Олег Вінник є промисловцем з багаторічним досвідом, керував, зокрема, ПАТ "Дніпроважмаш", був головою правління ЗАТ "Горлівський авторемонтний завод" та ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод".

Ймовірний кандидат на посаду головного виробника важкої бронетехніки України
Ймовірний кандидат на посаду головного виробника важкої бронетехніки України

Як можна побачити з профілю в мережі LinkedIn, нинішній гендиректор ДП "Завод ім. Малишева" раніше не перетинався з тематикою та проблематикою виготовлення бронетехніки. Його прізвища також не було серед учасників конкурсу на заміщення посади генерального директора ДП "Завод ім.Малишева".

Читайте також: Завод імені Малишева вже місяць не має генерального директора
За даними профіля LinkedIn Олег Вінник не працював у компаніях, які виготовляють бронетехніку
За даними профіля LinkedIn Олег Вінник не працював у компаніях, які виготовляють бронетехніку

Проте на цю посаду претендував директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування" Яков Мормило, проте з невідомих причин - попри усі попередні погодження - це призначення не відбулося.

19 листопада у Харкові пройшла нарада за участю представників керівництва державного концерну "Укроборонпром", державної компанії "Укрспецекспорт", нового генерального директора заводу Олега Вінника та керівника Харківської ОДА Олександра Скакуна. У ході наради було обговорено ситуацію на ДП "Завод ім. Малишева", стан виконання контрактів та завантаження підприємства.

Малишева
Цехи заводу Малишева стоять порожніми

"Перед новим керівником заводу стоїть низка першочергових завдань. У пріоритеті – своєчасне виконання всіх взятих підприємством виробничих зобов'язань. Зокрема, контракт з Пакистаном, - розповів за підсумками наради Олександр Скакун, – звичайно, для цього надважливим є питання збереження колективу, забезпечення конкурентних заробітних плат та їх своєчасної виплати.

Під час наради я звернувся до керівництва ДК "Укроборонпром" із запитанням щодо необхідності забезпечити підвищення зарплат на заводі ім. Малишева. Нині вони перебувають на рівні середніх зарплат у сфері промисловості регіону. Але, на моє переконання, повинні бути значно вищими за середній рівень. Адже це підприємство стратегічне, а робота на ньому потребує високого рівня кваліфікації".

Встановлнення дизельного двигуна в зону моторно-трансмісійного відділення
Встановлнення дизельного двигуна в зону моторно-трансмісійного відділення танку "Оплот"

Керівник Харківської ОДА зазначив, що "наявне завантаження заводу ім. Малишева та підписані "Укрспецекспортом" контракти дозволяють підвищити зарплати".

У цьому році ЗІМ мав почати виконання важливого контракту з Пакистаном на ремонт танкового парку Т-80УД на суму у $85,6 млн. Йдеться про проведення капітального ремонту частини з раніш поставлених 320 танків Т-80УД. Для держпідприємства вкрай важливо вчасно виконати всі зобов’язання перед давнім замовником.

У 90-х роках Україна продала Пакистану 320 одиниць Т-80УД
У 90-х роках Україна продала Пакистану 320 одиниць Т-80УД

Разом з тим, відомо, що безпосердньо саме цей контракт з Пакистаном для підприємства має обмежену рентабельність. Причому капітальний ремонт Т-80УД буде проводитись по стабільній ціні, а не в залежності від реального стану кожного зразка, що може також негативно вплинути на "економіку" виконання. Тож вивід ДП "Завод ім. Малишева" з системної кризи буде серйозним викликом для нового директора.

БМ
БМ "Оплот-Т", вироблені на Заводі Малишева, на військовому параді на честь Дня Королівської армії Таїланду у січні 2020 року
Читайте також: Як вивести Завод ім.Малишева з танкового локдауну: декілька рецептів швидкої допомоги