xcounter
#

Мінстратегпром у тестовому режимі запустив електронний реєстр виконавців ДОЗ

754
Бюрократія виявилась головною проблемою на шляху переозброєння ЗСУ
Бюрократія виявилась головною проблемою на шляху переозброєння ЗСУ

Міністерство паралельно працює над тим, щоб "нормативно врегулювати" роботу реєстру, вкрай необхідного для переозброєння українського війська

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запустило в тестовому режимі роботу Електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів. Функціонування такого реєстру необхідне для імплементації Закону України "Про оборонні закупівлі".

Про це Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський розповів в коментарі Укрінформу.

Читайте також: Акція "Патрон": чому армія не отримує нове озброєння за ДОЗ-2021
Повноцінна робота реєстру виконавців ДОЗ потрібна зокрема, аби наші ВМС могли й далі замовляти поставку нових комплексів "Нептун"

За словами очільника Мінстратегпрому, запуск роботи реєстру виконавців ДОЗ в тестовому режимі відбувся вчора, 9 серпня цього року. При цьому Мінстратегпром веде процес "нормативного врегулювання роботи" такого реєстру.

Як прямо випливає із слів віце-прем’єр-міністра Уруського тестовий режим роботи реєстру виконавців ДОЗ пов’язаний саме із бюрократичними, а не технічними проблемами.

Але проблеми "бюрократичного", а не "технічного" характеру можуть завадити, наприклад, тому ж "Антонову" отримати нові замовлення на свою продукцію

Реалії такі: Мінстратегпром офіційно не може бути Адміністратором реєстру виконаців ДОЗ, поки за нормативною базою ця роль належить державній установі "Державний науково-дослідний інститут інформатизації та моделювання економіки", котра зараз підпорядкована Мінекономіки.

Відповідно – Електронний реєстр учасників відбору та виконавців державних контрактів на балансі Мінстратегпрому може працювати лише в "тестовому" режимі.

Якщо бюрократія й далі домінуватиме, танк "Оплот" для ЗСУ так і лишатиметься "парадним"

Щоб перевести роботу цього Реєстру в "повноцінний" режим, треба внести відповідні зміни в постанову Кабміну № 233 "Про затвердження Порядку створення, функціонування та ведення електронного реєстру учасників відбору та виконавців державних контрактів (договорів), внесення до нього суб’єктів господарювання".

Але тільки учора Урядовий комітет з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури погодив відповідні зміни в постанову Кабміну №203.

Доля іншого перспективного зразка української зброї - "Вільха" - буквально "повисла у повітрі"

Defence Express неоднократно приділяв свою увагу проблемі запуску реєстру виконавців ДОЗ, оскільки ця проблема суттєво ускладнила виконання Державного оборонного замовлення для нашого війська на 2021 рік.

Зокрема, на початку липня ми розповідали про усі перипетії бюрократичного процесу, за яким вийшло, що реєстр виконавців ДОЗ опинився в руках чиновників Мінекономіки, хоча відповідальним за виконання Держоборонзамовлення став саме Мінстратегпром. І такий бюрократичний "розсинхрон" поставив під загрозу переозброєння Збройних Сил України.

Бюрократичні ігрища за своїми наслідками часом страшніші за будь-які бойові дії

Наприкінці липня – ми розповідали, що Мінстратегпром презентував робочий прототип реєстру виконавців ДОЗ.

І також – що всупереч бюрократичному "розсинхрону", в рамказ ДОЗ-2021 вдалось укласти контрактів на 16 мільярдів гривень, або ж на 61% передбаченої суми.

23 липня Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський провів нараду щодо стану виконання державного оборонного замовлення у 2021 році
Читайте також: Мінстратегпром обіцяє, що електронний реєстр виконавців ДОЗ на повну запрацює у серпні