xcounter
#

ЛРЗ "Мотор" відремонтує двигуни для трьох бойових літаків ЗСУ

983
ТРДДФ для винищувачів Повітряних сил ЗСУ ремонтують на ЛРЗ "Мотор"
ТРДДФ для винищувачів Повітряних сил ЗСУ ремонтують на ЛРЗ "Мотор"

На держпідприємстві відремонтують ТРДДФ для винищувачів МіГ-29 й Су-27 та бомбардувальника Су-24М

ДП "Луцький ремонтний завод "Мотор" (входить до складу ДК "Укроборонпром") проведе капітальний ремонт турбореактивних двоконтурних двигунів з форсажною камерою АЛ-31Ф, АЛ-21Ф-3Т та РД-33.

Дані, щодо контракту між Військовою частиною А0215 та ЛРЗ від 23 березня ц.р. оприлюднені на майданчику державних закупівель ProZorro.

Читайте також: "Завод 410 ЦА" відремонтує літаки Ан-32 Республіки Бангладеш
Тендер

В договорі відзначається, що капітальний ремонт авіаційних двигунів буде здійснено відповідно до "Річного плану закупівель Командування Повітряних сил ЗСУ на 2021 рік" на орієнтовну суму у 67 907 471 гривні.

Тендер

При цьому, відкапіталені дві одиниці ТРДДФ РД-33 (встановлюються на МіГ-29), дві одиниці АЛ-31Ф (встановлюються на винищувачі Су-27) та дві одиниці АЛ-21Ф-3Т (для фронтових бомбардувальників Су-24М або розвідників Су-24МР) мають бути готові вже до 15 квітня поточного року.

Варто додати, що Державне підприємство ЛРЗ "Мотор" є єдиним в Україні сертифікованим виконавцем послуг по відновленню реактивних двигунів такого типу.

ТРДДФ

З огляду на вищезгадані роботи з відновлення ТРДДФ (в яких найбільш дорогим визначається саме ремонт двигунів РД-33) дещо неоднозначно виглядає недавнє повідомлення представників ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод", на якому проводять ремонт та модернізацію фронтових винищувачів МіГ-29, в якому вони заявили про відсутність державних замовлень на цей рік (на ремонт винищувачів).

Читайте також: США скасували замовлення Туреччини на винищувачі 5-го покоління: які варіанти тепер є у Анкари