xcounter
#

ДСНС хоче купити пожежні машини у французької Desautel SAS

1194
Поставки таких пожежних машин відбуватимуться в кредит, ілюстративне фото з відкритих джерел
Поставки таких пожежних машин відбуватимуться в кредит, ілюстративне фото з відкритих джерел

Обсяг майбутніх поставок може досягати 370 машин на 300 мільйонів євро

Під час візиту французької делегації в Україну на чолі з Президентом Франції Еммануелем Макроном 8 лютого 2022 року у Києві було підписано п'ять двосторонніх документів між Україною та Французькою Республікою.

Зокрема, як повідомив Офіс Президента України, було підписано документ про майбутню поставку пожежно-рятувальної техніки французької компанії Desautel для ДСНС України.

Читайте також: "Завод 410 ЦА" завершив відновлення трьох літаків для ДСНС України
Echelles Riffaund
Очільник ДСНС Сергій Крук та президент групи Desautel Жером Десотель підписують Спільну заяву про наміри, фото - Офіс Президента України

Свої підписи під Спільною заявою про наміри між ДСНС та Desautel SAS поставили тимчасовий в.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергій Крук та президент групи Desautel Жером Десотель.

"Цей крок вперед, своєю чергою, призведе до суттєвого підвищення пожежно-рятувальних спроможностей рятувальників та значно зміцнить матеріально-технічну базу ДСНС. Найближчим часом відбудеться ряд зустрічей із французькою стороною для узгодження контракту", - відзначила прес-служба ДСНС України.

Echelles Riffaund
Echelles Riffaud спеціалізується на виробництві рятувальних драбин для спецвантажівок від різних виробників

Нагадаємо, вперше про плани з оновлення автомобільного парку пожежної техніки ДСНС за участю французького виробника спеціальних рятувальних драбин Echelles Riffaud у листопаді 2020 року повідомив колишній Міністр МВС Арсен Аваков, в рамках підписання підсумкової декларації чергової сесії міжурядової комісії України та Франції.

Щоправда, тоді він повідомив, що з української сторони в цьому проекті планується участь приватних компаній "АвтоКрАЗ" (надання шасі) та "Пожмашина" (один з найбільших постачальників пожежної техніки МВС України).

Echelles Riffaund
Підписання Протоколу про наміри на придбання пожежно-рятувальної техніки виробництва Франції у березні 2021 року

Своєю чергою, 30 березня 2021 року голова ДСНСУ Микола Чечоткін та генеральний директор Echelles Riffaund Бенжамен Кустіє підписали Протокол про наміри на придбання пожежно-рятувальної техніки виробництва Франції на €300 млн (при бюджеті ДСНС на 2021 рік близько €529 млн). При цьому про участь українських підприємств в проекті вже не повідомлялось.

Читайте також: За останні два роки ДСНС замовила майже 170 нових українських пожежних машин