xcounter
#

ДП "Антонов" в кредит будуватиме новий Ан-32П для ДСНС

2719
Ан-32П авіації ДСНС, фото ілюстративне
Ан-32П авіації ДСНС, фото ілюстративне

Збудувати новий пожежний літак для рятувальників «Антонов» має до кінця 2024 року

ДП "Антонов" отримало від державного "Укрексімбанку" кредит на будівництво пожежного літака Ан-32П для авіації Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Будівництво такого літака ДСНС замовила "Антонову" в рамках контракту від 17 грудня 2021 року вартістю 470 мільйонів гривень. Однак сума та умови кредиту не розкриваються. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Укрексімбанку".

Читайте також: Стало відомо, скільки може коштувати ДП "Антонов" та яка насправді ринкова вартість нових проектів літаків "Ан"
Ан-32П авіації ДСНС, ілюстративне фото з відкритих джерел

Умови контракту на будівництво Ан-32П передбачають, що ДСНС оплатить всю суму за літак аж за 210 днів після поставки. Схоже, що сума кредиту від "Укрексімбанку" для "Антонова" - це повна вартість будівництва літака, а саме 470 мільйонів гривень.

За умовами контракту, "Антонов" сам пожежний літак не будуватиме "з нуля", а переробить із уже готового транспортного літака Ан-32Б (сн 36-04), який був виготовлений у 2011 році для ВПС Іраку, та останні десять років простояв на виробничому майданчику підприємства.

Транспортний літак Ан-32Б (сн 36-04), який буде перероблено на Ан-32П для авіації ДСНС, фото - "Укроборонпром"

Додамо, що у неділю, 23 січня на YouTube-каналі Defense Express вийде детальне відеоінтерв'ю з екс-президентом ДП "Антонов", головою правління британсько-української компанії Air combat evolution, доктором технічних наук Олександром Лосем.

Тема - стан та перспективи проєктів військово-транспортних літаків "Ан" для ЗС України, а також - усі цікаві та часом дивні нюанси, пов'язані з їхнім створенням на тлі кардинальної трансформації вітчизняної оборонної промисловості.

Транспортний літак Ан-32Б (сн 36-04), який буде перероблено на Ан-32П для авіації ДСНС, фото - "Укроборонпром"
Читайте також: ДП "Антонов" замовив розробку та сертифікацію нової версії двигуна для Ан-178