xcounter
#

Армія Марокко може найближчим часом закупити партію українських MRAP "Варта"

2411
СБА "Варта" виробництва КВП "Українська бронетехніка"
СБА "Варта" виробництва КВП "Українська бронетехніка"

КВП "Українська бронетехніка" підтверджує проведення переговорів, але не коментує деталей підготовки та підписання контракту

Військове керівництво Королівської армії Марокко близьке до досягнення угоди з Україною щодо закупівлі партії СБА "Варта" виробництва приватного конструкторсько-виробничого підприємства "Українська бронетехніка".

За даними видання Tactical Report, українські машини можуть придбати для озброєння прикордонної легкої піхотної дивізії Марокко, що дислокується в Західній Сахарі.

Читайте також: "Сьогодні ми вже набагато більше, аніж виробник броньованих авто" - Владислав Бельбас, ТОВ "КВП "Українська бронетехніка"
СБА Варта
MRAP СБА "Варта" вже не один рік постачається силовим структурам України й важить 17,5 тонн

Видання відзначає, що СБА "Варта" здебільше використовується для транспортування особового складу, але може також виконувати функції командно-штабної або медичної машини для евакуації поранених чи в якості мобільного мінометного комплексу.

Смерека
Дослідний зразок нового 120-мм мобільного мінометного комплексу (ММК) "Смерека" на "Зброя та Безпека-2021"

Серед основних функцій використання машини від "Української бронетехніки" вказується можливість патрулювання, збір розвідувальних даних та супроводження інших транспортних засобів.

Як повідомляють у Tactical Report, спеціально розроблений для роботи в складних дорожніх умовах, бронеавтомобіль (СБА "Варта") оснащений посиленою підвіскою і технологією (RunFlat), завдяки використанню якої є можливість навіть при пошкоджених колесах подолати до 50 кілометрів. бездоріжжя.

Точна кількість бронеавтомобілів класу MRAP, котру планують закупити марокканські силовики, наразі невідома, але джерела повідомляють про попередню зацікавленість у придбанні партії в понад десяток СБА "Варта".

Камрат-С130
Дещо легший український MRAP "Камрат-С130" важить 14,6 тонни

Нагадаємо, за останні кілька років приватне КВП "Українська бронетехніка" відвідала значна кількість представників різних країн. Відомо, що делегація Королівських Збройних сил Королівства Марокко, за сприяння представників ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "ПРОГРЕС", побували на технічній базі компанії у Нових Петрівцях наприкінці 2020 року, з метою ознайомлення зі зразками продукції, що розроблена та виробляється приватним підприємством для потреб України та пропонується інозамовникам.

Представники Королівських Збройних сил Королівства Марокко на КВП "Українська бронетехніка" у грудні 2020 року

Варто також додати, що з моменту створення MRAP "Варта" зброярами КВП "Українська бронетехніка" у 2015 році, до Збройних Сил України та Національної гвардії України було поставлено понад 150 таких броньованих спецавтомобілів.

Читайте також: Керівництву ЗСУ вперше продемонстрували нову ББКМ "Козак-7"