xcounter
#

ЗСУ знайшли спосіб, як зменшити інтенсивність ракетних обстрілів Харкова

6755
M270, ілюстративне фото з відкритих джерел
M270, ілюстративне фото з відкритих джерел

Але схоже, що ця подія може вплинути на передачу ракет ATACMS для України

Під час свого звернення в понеділок 5 вересня 2022 року президент України Володимир Зеленський заявив зокрема, що реактивна артилерія Збройних Сил України уразила "склад", на якому були накопичені зенітні ракети до С-300, "заготовлені" для нових обстрілів Харкова та Харківщини.

При цьому глава держави промовив таку фразу – "Хороша річ MLRS. Дякую, наші герої!", пише "Українська правда". Епізод більш ніж показовий, та заслуговує на окремий аналіз.

Читайте також: Які модифікації ракети ATACMS мають зараз США, і яка з них найгрізніша для армії РФ
M270, ілюстративне фото з відкритих джерел

Зазвичай абревіатурою MLRS у нас позначають реактивні системи M270, отримані від США та Великої Британії, ну і також – їх німецького "побратима" під індексом Mars II. Країни Заходу публічно продовжують вести політику, що передане для ЗСУ озброєння не має застосовуватись для ударів по території РФ (Крим апріорі український). З відкритих джерел відомо, що свої ракетні комплекси для обстрілів Харкова та Харківщини орки зазвичай розміщують в Бєлгородській області. Там і логічніше накопичувати ракети до С-300 для нових ударів.

Відповідно, заяву глави держави про удар за допомогою MLRS по "складу" ракет, якими мали обстрілювати Харків, можна трактувати в наступних ключах.

  • президентські спічрайтери раптом вирішили маркувати як "MLRS" нашу систему "Вільха";
  • для удару справді було застосовано М270, але "склад" рашистів знаходився на тимчасово окупованій території України;
  • наші артилеристи справді стріляли із М270 по об’єкту на території Білгородської області, і проведення такого удару західні союзники як мінімум негласно санкціонували.

Від того, як все було насправді, можуть залежити перспективи передачі тактичних ракет ATACMS.

Запуск рашистських ракет С-300 з території Белгорода у бік Харкова у ніч проти 8 серпня 2022 року, автор фото - Вадим Беліков, дата публікації - 10 серпня 2022 року, першоджерело - "Суспільне. Новини"

В свою чергу, удар по "складу" ракет комплексу до С-300 не примусив рашистів остаточно відмовитись від обстрілів Харкова. Відомо, що цієї ночі орки провели два ракетні удари по місту, в результаті чого загинула 73-річна жінка. Але з іншої сторони, варто відзначити сам факт, що ЗСУ знайшли спосіб зменшити інтенсивність ракетних обстрілів Харкова.

Читайте також: Скільки коштуватиме повноцінна оборона Харкова від ракетних обстрілів рашистів