xcounter
#

ЗСУ вдарили по пункту управління групи військ "Центр" окупантів в Луганську

4820
Крилата ракета Storm Shadow під крилом модернізованого Су-24М, серпень 2023 року, стоп-кадр з офіційного відео Повітряних Сил України
Крилата ракета Storm Shadow під крилом модернізованого Су-24М, серпень 2023 року, стоп-кадр з офіційного відео Повітряних Сил України

Що наразі відомо про цю подію

Командувач Повітряних Сил Олещук сповістив, що 13 квітня 2024 року наша авіація завдала ракетний удар по пункту управління групи військ армії РФ "Центр", розміщеному в тимчасово окупованому Луганську. Підкреслюється, що удар був "успішний, а головне – результативний", і що наші пілоти чудово виконали роботу та повернулись на базу.

Олещук також наголосив, що якщо в розпорядженні ЗСУ буде більше західних далекобійних ракет, то таких ударів по об'єктам окупаційних військ РФ буде ще більше.

Читайте також: Хто після Німеччини може стати донором ще одного Patriot

На цьому моменті варто додати, що учора у ворожих пабліках після "прильотів" по тимчасово окупованому Луганську циркулювали чутки про те, що для цього удару начебто застосовувались ракети Taurus. Окупанти таке припущення зробили із того, що мовляв настільки потужних вибухів вони ще не бачили. Хоча, звісно, це лишається, тільки припущенням, оскільки Німеччина нам такі ракети ще не передавала.

Також, якщо виходити із публікацій у відкритому доступі, самі росіяни стверджують, що саме їх угрупування "Центр" вело бої за місто Авдіївка та продовжує бойові дії на Авдіївському напрямку. На основі цього можна оцінити, що ракетний удар 13 квітня 2024 року по тимчасово окупованому Луганську безумовно "просадить" рівень керованості ворожих військ, проти яких зараз б’ються ЗСУ на тому ж Авдіївському напрямку.

Крилата ракета SCALP-EG під крилом модернізованого Су-24М, серпень 2023 року, стоп-кадр з офіційного відео Повітряних Сил України

Водночас щодо того, наскільки швидко можуть з’явитись додаткові дані по результатам удару 13 квітня 2024 року по тимчасово окупованому Луганську, то тут варто нагадати такий приклад. Коли 24 березня 2024 року відбувся ракетний удар Сил оборони України по інфраструктурі ЧФ РФ в тимчасово окупованому Севастополі, зокрема по головному вузлу зв’язку, то перші знімки з місця удару безпосередньо та супутникові зображення з’явились буквально протягом доби.

Однак список особового складу ворога, який міг постраждати в результаті цього удару, на даний момент у відкритому доступі досі відсутній.

Читайте також: Потоплення корабля "Новочеркасск" закрило рашистам один з каналів логістики до Криму (фото)