xcounter
#

ЗСУ приземлили "незвичний "Орлан", який у РФ називали "унікальною розробкою"

32231
БПЛА "Орлан-10"
БПЛА "Орлан-10"

І з появою APKWS збитих "Орланів" буде ще більше

Збройним Силам України вдалося "затрофеїти" нестандартну версію російського безпілотника "Орлан-10" – у мережі поширилося фото "ударної" версії розвідувального БПЛА, яка насправді на сьогодні є доволі рідкісним трофеєм для наших захисників.

Одразу зауважимо, що про появу ударної версії "Орланів" стало відомо ще в травні 2022 року, і її активно піарили самі рашисти як "унікальну розробку" виконану аж на заводському рівні.

Читайте також: Найцінніші трофеї ЗСУ на Харківщині: чому один "Зоопарк" та "Орлан-10" цінніші за танкову роту

По факту ж фото вкотре підтверджують, що ніякого "аналоговнет" там немає – рашисти просто приладнали до БПЛА два контейнери, які можуть мати по дві 40-мм вільнопадаючі осколково-фугасні бомби з 100-150 гр вибухової речовини.

Водночас у контексті збитих "Орланів" варто згадати таке – що Німеччина вже відправила до України ракети APKWS, які показали вражаючі результати під час додаткових випробувань проти безпілотників. Тому тепер в "Орланів" – розвідувальних чи ударних – з’явився новий ворог, який буде пильнувати, щоб ці "пташки" поменше літали в українському небі.

Читайте також: У РФ похизувались постачанням до війська зібраних з готових комплектів дронів "Бинокль" з камерою від американського Flir