xcounter
#

ЗСУ показали стрільби з ПТРК Javelin (відео)

3104
Стрільби з ПТРК FGM-148 Javelin та "Стугна-П" під час навчань на Рівенщині
Стрільби з ПТРК FGM-148 Javelin та "Стугна-П" під час навчань на Рівенщині

Під час недавніх масштабних спільних навчань ЗСУ, що пройшли на Рівненщині, військові змогли попрактикуватись в бойових стрільбах з ПТРК FGM-148 Javelin

Ексклюзивне відео, зняте представниками пресслужби Оперативного Командування "Захід" зі стрільбами з "Джавеліну" по мішені було оприлюднено в мережі.

Нагадаємо, під час навчань на Рівенщині, було застосовано велика кількість новітніх та модернізованих систем озброєння та техніки, що стоять на озброєні Збройних сил.

Читайте також: ​Удар Bayraktar TB2: ЗСУ вперше застосували турецький дрон під час масштабних навчань (відео)

Так, на навчаннях, окрім стрільб протитанкістів з американських ПТРК третього покоління, також використовувались й вітчизняні комплекси. Зокрема ПТРК "Стугна-П" та ЛПРК "Корсар", що розроблені ДККБ "Луч" та активно й успішно застосовувались останні роки під час бойових дій на Донбасі.

Javelin та

Окрім цього, в тренуваннях були залучені вітчизняні безпілотні комплекси, "Фурія" та PD-1, модернізовані танки Т-64 та інша бронетехніка. Також вперше був застосований для знищення цілей турецький ударний БПЛА Bayraktar TB2.

Варто додати, що ще однією з відмінностей цих навчань стало широке використання автоматизованих систем управління військами, включно з АСУ "Дзвін", що розроблена київською компанією "Еверест" та вперше була використана під час навчань на початку цього року.

Нагадаємо, американський ПТРК третього покоління вперше був переданий Україні у 2018 році. Тоді Збройні сили отримали 37 пускових установок та понад 200 ракет до ПТРК Javelin.

Javelin

Своєю чергою, у червні цього року українські військові отримали другу партію з 10 пускових установок та 150 ракет вартістю $36,5 млн. Цей контракт був реалізований через програму уряду США "Міжнародні військові продажі". Досить цікаво, що друга партія "Джавелінів" модифікації FGM-148E або FGM-148 Block 1 є найсучаснішою з доступних версій Javelin.

Javelin

Таким чином, загальна кількість комплексів FGM-148 Javelin у Збройних Силах України наразі має становити 47 пускових установок та близько 360 ракет до них.

Читайте також: Руслан Хомчак: Кожну з бригад, яка заходитиме в район ООС, підсилюватимуть "Джавелінами"