xcounter
#
Партія американського оборонного обладання для України

США передають Україні партію оборонного обладнання: чого та на скільки

Партія американського оборонного обладання для України
1075

Партія оборонного обладнання на понад $60 млн прибула до України

16 червня 2020 року Управління оборонного співробітництва посольства США в Україні отримало обладнання на понад $60 млн. Цього разу США передадуть українськім партнерам рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin.

Партія американського оборонного обладання для України

В повідомленні посольства на офіційній сторінці у Facebook, зокрема, йдеться: "Допомога США у сфері безпеки та співпраця з Україною під час COVID-19 тривають! Вчора Управління оборонного співробітництва посольства США отримало обладнання на понад $60 млн для передачі українським партнерам, включаючи рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin. США наполегливо стоять на боці України у підтримці її суверенітету та територіальної цілісності перед лицем російської агресії."

Читайте також: Про військове партнерство України та США

Варто нагадати, Посол України в США Володимир Єльченко в середині травня 2020 року заявив, що до кінця цього року планується замовити та отримати з США три великих партії озброєння для війська. Загалом з боку Пентагону передбачено виділення на суму $250 млн

"Минулого року в нас був перший випадок прямої закупівлі Міноборони України в США протитанкових комплексів Javelin. Наскільки я знаю, зараз готується домовленість про продовження таких закупівель. Є ще деякі інші типи озброєнь, які особливо важливі сьогодні на Донбасі, на сході України для нашого захисту. Йдеться щонайменше про три великі партії і я не буду конкретизувати, але це робиться і, думаю, що ці закупівлі будуть зроблені протягом цього року", - повідомив тоді Володимир Єльченко.

Україна також може отримати деякі види озброєння у виді допомоги від США, яке буде направлена на посилення Військово-морських сил.

Mk VI - найновіший патрульний катер ВМС США

"Ще наприкінці минулого року було розуміння, принаймні між Пентагоном і Міністерством оборони України, що пріоритетом цього року має бути підсилення безпеки на морі. Саме в акваторії Азовського і Чорного морів. І тому йшлося про кораблі Mark VI. Левова частка коштів, які виділяються на допомогу Україні, піде на фінансування поставок саме Військово-морським силам ЗСУ", - заявив в травні Посол України в США.

Читайте також: ​Україна закупить у США три великих партії озброєння до кінця 2020 року, а також отримає кораблі Mark VI