xcounter
#

ЗСУ отримали на озброєння новітній зразок техніки вітчизняного виробництва

36676
ЗСУ отримали на озброєння новітній зразок техніки вітчизняного виробництва

Потреба в цій машині виникла через те, що ті зразки, які експлуатують військові, не відповідають сучасним вимогам

На озброєння Збройних Сил України було прийнято новітній зразок техніки рухомих пунктів управління. Про це повідомляє Головний командний центр Збройних Сил України.

Читайте також: ДНДІ проводить відомчі випробування мобільного штабного пункту управління (фото)
"За координацією Головного командного центру Збройних Сил України прийнято на озброєння Збройних Сил України новітній зразок техніки рухомих пунктів управління – машину штабну з причепом штабним МШ-ПШ зі знімними модулями (наказ Міністерства оборони України від 07.06.2022 № 143/нм “Про прийняття на озброєння у Збройних Силах України окремих зразків військової техніки”)", – йдеться у повідомленні.

У Головному командному центрі ЗСУ зауважують, що виробництво цих машин здійснює вітчизняне підприємство.

Як раніше розповідали у виданні АрміяInform, ця машина призначена для забезпечення комфортної роботи та відпочинку оперативного складу пунктів управління в умовах відсутності або руйнування розвинутої інфраструктури життєзабезпечення в цілодобовому режимі незалежно від пори року та часу доби, а також захисту особового складу від негативних впливів навколишнього середовища.

Потреба в такій машині виникла через те, що наразі більшість рухомих пунктів управління, які експлуатують наші військові, не відповідають сучасним вимогам щодо такої техніки.

Повна маса штабного модуля – до 22 тонн, причепа – до 15 тонн. Корисна внутрішня площа модуля (без машинного відділення) – 11 квадратних метрів.

Читайте також: Міноборони розповіло, які зразки ОВТ були прийняті на озброєння та дослідну експлуатацію у 2021 році