xcounter
#

ЗСУ отримали модернізований гелікоптер Мі-8МТВ

4652
Модернізований у червні 2021 року на "Авіаконі" гелікоптер Мі-8МТВ-2 ЗСУ / Фото: Укроборонпром
Модернізований у червні 2021 року на "Авіаконі" гелікоптер Мі-8МТВ-2 ЗСУ / Фото: Укроборонпром

Багатоцільова машина була оновлена на авіаремонтному заводі "Авіакон"

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (входить до складу ДК "Укроборонпром") передало Збройним силам України черговий модернізований Мі-8МТВ.

Як відзначили в прес-службі Концерну, окрім проведення капітального ремонту, фахівцями підприємства було посилено захист гелікоптера та членів екіпажу від ракет з інфрачервоними голівками самонаведення (ПЗРК та авіаційні ракети класу "повітря-повітря" ближньої дії) та стрілецької зброї, а також вдосконалено радіонавігаційне обладнання та покращено можливості виконувати десантні й пошуково-рятувальні операції.

Читайте також: "Мотор Січ" уклала з турецькою TAI контракт на постачання двигунів для гелікоптерів
Відновлений на ДП Авіакон Мі-8МТ армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ, який був переданий у квітні 2021 року
Відновлений на ДП "Авіакон" Мі-8МТ армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ, який був переданий у квітні 2021 року

Крім того, оновлений Мі-8МТВ отримав нову систему супутникової навігації (два комплекти), аварійний радіомаяк, твердотільний аварійно-експлуатаційний реєстратор польотної інформації, який дозволяє записувати переговори членів екіпажу та радіолокаційний відповідач. Оновлена авіоніка дозволить машині виконувати польоти на міжнародних повітряних лініях відповідно до вимог ІСАО.

Опціонально на гелікоптер також можна встановити новітній метеолокатор, який дозволить використовувати техніку у складних метеорологічних умовах.Така можливість передбачена в рамках модернізації й може бути швидко втілена в життя при потребі.

Один з трьох модернізованих на Авіаконі гелікоптерів Мі-8 МТВ-1, що був переданий Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України у квітні минулого року
Один з трьох модернізованих на "Авіаконі" гелікоптерів Мі-8 МТВ-1, що був переданий Командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України у квітні минулого року / Фото: Укроборонпром

Варто додати, що в цьому році (у квітні) "Авіакон" вже передавав армійській авіації Сухопутних військ ЗСУ схожу машину (Мі-8МТ), яка пройшла аналогічну модернізацію на підприємстві.

Читайте також: "Авіакон" модернізує три бойових гелікоптери Мі-24