xcounter
#

Стало відомо, які саме ракети до ЗРК Patriot отримала Україна

19006
ЗРК Patriot. Фото: Bundeswehr
ЗРК Patriot. Фото: Bundeswehr

Американський зенітний ракетний комплекс вже вдруге протягом цього місяця продемонстрував успішну роботу проти російських ракет Х-47 "Кинжал"

Сьогодні вночі, 16 травня, під час чергової ракетної атаки окупантів протиповітряна оборона ПС ЗСУ продемонструвала вражаючі результати, збивши 100% запущених рашистами ракет, серед яких зокрема були шість ракет Х-47 "Кинжал", а також три ракети, випущені з С-400 або ж "Искандера" – ефективна робота зенітного ракетного комплексу Patriot.

Водночас в мережі з’явилося фото однієї з американських ракет, яка говорить про таке – що ЗСУ використовують зі своїх зенітних ракетних комплексів MIM-104F Patriot PAC-3 ракети-перехоплювачі PAC-3 CRI (Cost Reduction Initiative).

Читайте також: Як США збивали балістичні ракети Іраку із ЗРК Patriot в 1991 та 2003 роках, і чим це для нас важливо

Для порівняння, нижче представлені графічні зображення ракети PAC-3 CRI разом з PAC-3 MSE (Missile Segment Enhancement) та PAC-2 GEM (Guidance Enhanced Missile).

PAC-3 ракета зрк Patriot Україна
Порівняння ракет PAC-2 та PAC-3 у різних версіях, джерело інфографіки – CSIS

Ракета PAC-3 CRI є попередником найсучаснішої версії ракети до ЗРК Patriot PAC-3 MSE, і перш за все варто нагадати, що обидві ракети призначені передусім для ураження балістичних ракет противника і, на відміну від PAC-2, працюють за технологією Hit-to-Kill, коли протиракета на великій швидкості врізається в балістичну ракету і завдяки кінетичній енергії гарантовано знищує її бойову частину.

Демонстрація роботи ракет PAC-3

Щодо дальності ракети PAC-3 CRI, то у відкритих джерелах можна дізнатися наступне: з урахуванням того, що ракети у версії MSE мають зону ураження у півтора раза більше у порівнняні з попередньою версією (яка декларується на рівні 60 км), то можна визначити, що для PAC-3 CRI цей показник буде становити 40 км.

Попри те, що PAC-3 CRI є по факту старішою версією ракети у порівнянні з MSE, але водночас, як ми можемо переконатися, вона демонструє ефективні результати проти російських крилатих ракет, перехопивши зокрема 7 з 7 російських ракет "Кинжал", а також під час останньої ракетної атаки РФ ще й три ракети, випущені з ЗРК С-400 або ж ракетного комплексу "Искандер".

Читайте також: США вироблятимуть PAC-3 до Patriot мінімум на 15% більше, і цього вистачить не тільки на війну проти Китаю