xcounter
#

Військові України, Румунії та Болгарії провели перший спільний бій та перемогли "терористів"

816
Це тренування відкрило активну фазу навчань RAPID TRIDENT-2021
Це тренування відкрило активну фазу навчань RAPID TRIDENT-2021

Учасники тренувань використовували систему лазерного імітування MILES. Однак – потрібно було воювати проти підрозділу OPFOR, що діяв подібно до ворога в реальному бою

Два дні назад, 20 вересня, відбулась церемонія відкриття багатонаціональних навчань RAPID TRIDENT-2021.

А уже учора, як йдеться у повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України, відбувся перший навчальний бій в рамках цих навчань.

Читайте також: Таран пообіцяв відновити роботи по комплексу "Сапсан" у 2022 році
Учасниками навчань RAPID TRIDENT-2021 є військові одразу з 15 країн світу, фото - АрміяInform

Багатонаціональний підрозділ, до якого входили військові України, Польщі, Болгарії та Румунії отримали завдання звільнити захоплений населений пункт від гібридного терористичного формування, і при цьому – захистити мирних мешканців.

Цікаво, що це був перший у 2021 році епізод, коли румунські та болгарські військові були задіяні для спільного навчального бою сумісно із Збройними Силам України.

Об'єднаний підрозділ в рамках RAPID TRIDENT-2021 висуваються для атака на позиції "терористів", фото - АрміяInform

Навчання відбувались за наступним сценарієм. Спочатку терористи отримали пропозицію скласти зброю та здатись у руки законного правосуддя. Терористи відповіли категоричною відмовою тому об’єднаний підрозділ розпочав свої дії.

Повітряна підтримка допомогла спеціальному штурмовому загону визначити місце утримання заручників. Цивільних заручників вдалось вивести із небезпечного місця, і так терористи втратили "живий щит" із літніх жінок та людей.

Вертольоти Мі-8 армійської авіації Повітряних Сил виконують розвідку позицій "терористів", фото - АрміяInform

За допомогою обманного маневру воїни об’єднаного підрозділу зайшли на територію містечка і будинок за будинком почали зачищати його від терористів.

Відзначається, що для більшої реалістичності на всіх учасниках тренування були встановлені системи лазерного імітування бою MILES. Це давало змогу визначити реальні втрати, а отже — помилки як кожного окремого військовослужбовця, так і в керуванні підрозділами.

Україна посилює бойову співдружність з країнами Чорноморського регіону, фото - АрміяInform

Воїнам об’єднаного підрозділу потрібно було демонструвати свою майстерність у протистоянні бійцям з підрозділу OPFOR, які грали роль терористів.

"Вони дійсно діяли так, як у справжньому бою діяв би ворог", - написали в прес-службі Генерального штабу ЗСУ.

Об'єднані підрозділ військових України, Польщі, Болгарії та Румунії успішно переміг "терористів", фото - АрміяInform
Читайте також: РФ справді боїться ракетного удару України по "Кримському мосту", і має проти цього лише "дірявий" "Панцырь"