xcounter
#

ЗСУ готують нову групу інструкторів по застосуванню протибункерних гранатометів SMAW-D

2777
Підготовка інструкторів по застосуванню SMAW-D, фото - прес-служба Міноборони
Підготовка інструкторів по застосуванню SMAW-D, фото - прес-служба Міноборони

Якщо перша група інструкторів вчилась лише стрільби з цих гранатометів, то друга – відпрацьовує і тактику застосування SMAW-D під наглядом американських колег

На базі Яворівського полігона, він же 184-ий навчальний центр Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, почався новий курс підготовки інструкторів по застосування протибункерних гранатометів M141 Bunker Defeat Munition, він же SMAW-D. Про це йдеться в публікації АрміяInform.

Підготовка інструкторів по застосуванню SMAW-D, фото - АрміяInform

Відомо, що для підготовки другої групи інструкторів по застосуванню SMAW-D набрано понад 40 військовослужбовців - викладацько-інструкторський склад різних навчальних центрів, представники вищих військових навчальних закладів, військовослужбовці з бойових частин, що виконують завдання в операції Об’єднаних сил.

Читайте також: Сьомий літак з військовою допомогою від США прибув до України
Підготовка інструкторів по застосуванню SMAW-D, фото - АрміяInform

Особливість курсу другої групи інструкторів по застосуванню SMAW-D – окрім теорії та практики стрільби з цих гранатометів, вони також відпрацьовують і тактику застосування SMAW-D. Ініціаторами цієї новації стали саме військовослужбовці з бойових бригад. "Вони продемонстрували американським партнерам з військово-тренувальної місії "Об’єднана багатонаціональна група з підготовки — Україна" свою тактику роботи з подібною зброєю, щоб отримати схвалення чи зауваження від американських інструкторів стосовно використання гранатомета M141 Bunker Defeat Munition", - пише АрміяInform.

Підготовка інструкторів по застосуванню SMAW-D, фото - АрміяInform

Як раніше розповідав Defense Express, 30 січня цього року на Яворівському полігоні відбувся випуск першої групи інструкторів по застосування ручних одноразових гранатометів M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D).

Пуски з одноразових гранатометів M141, фото - АрміяInform
Читайте також: Україна та Туреччина підписали угоду про організацію спільного виробництва БПЛА