xcounter
#

Знищуватиме танки: ракета MMP, випущена з бронемашини Jaguar, успішно вразила ціль

5199
Перший постріл ракетою MMP з бронемашини Jaguar
Перший постріл ракетою MMP з бронемашини Jaguar

Бронемашини Jaguar, для яких тестується потужна зброя, разом з іншими броньованими автомобілями будуть поповнювати французькі кавалерійські полки і замінять теперішні AMX10 RC, ERC 90 і VAB HOT

Компанії MBDA та Nexter минулого місяця провели перші прицільні пуски ракети середньої дальності ММР з броньованої розвідувально-бойової машини Jaguar (EBRC).

EBRC Jaguar
EBRC Jaguar

Випробування проводила Французька агенція оборонних закупівель (DGA) у своєму випробувальному центрі Land Techniques. Під час випробувань ракета MMP, запущена з капсули на башті Jaguar, успішно вразила нерухому ціль.

Читайте також: Протитанкову ракету ММР вперше запустили з дистанційно керованої башти, встановленої на автомобілі
Ці випробування стали першим етапом інтеграції ракети середньої дальності MMP у нову французьку розвідувально-бойову машину Jaguar.
Бронемашина Jaguar
Озброєння бронемашини

Ракета ММР інтегрується у башту Jaguar компанією Nexter разом з дистанційно керованим бойовим модулем, розробленим Arquus, електронікою Scorpion від Thales, а також 40-мм гарматою, розробленою CTAI (спільне підприємство Nexter и BAE Systems).

Jaguar бронемашина
Без ракет MMP виглядає не таким грізним

Очікується, що система буде знищувати стаціонарні чи мобільні захищені наземні цілі, зокрема і танки останнього покоління, як прямим наведенням, так і поза зоною прямої видимості.

Читайте також: Протитанкова ракета знищує ціль за допомогою дрона: крута концепція взаємодії ПТРК та БПЛА від MBDA