xcounter
#

Знищено третій Су-34, рашисти менш як за добу втратили вже чотири літаки

5326
Вогонь з Gepard (фото: DoD US)
Вогонь з Gepard (фото: DoD US)

І також силами протиповітряної оборони було знищено 12 дронів-камікадзе типу Shahed і одну ракету Х-59

Повітряні Сили Збройних Сил України вранці 18 лютого знищили ще один фронтовий бомбардувальник Су-34 російського окупаційного війська. Літак приземлили на Східному напрямку близько шостої години, повідомляють у Командуванні ПС ЗСУ.

Це вже третій Су-34, який наші військові збили на цьому напрямку менш як за добу — і загалом четвертий знищений літак рашистів. Нагадаємо, вчора повідомлялося про збиття двох Су-34 і ще одного винищувача Су-35, які були збиті на відстані у понад 70 км і більше від лінії фронту.

Читайте також: Велика Британія хоче передати Україні дрони зі штучним інтелектом: можливо мова йде про "рій"

Крім того, у ніч на 18 лютого рашисти здійснили чергову терористичну ракетно-дронову атаку, використавши широкий перелік далекобійного озброєння. Всього було випущено 14 ударних дронів типу Shahed, шість зенітних ракет С-300, три крилаті ракети Х-22 і одна ракета Х-59.

З них силами протиповітряної оборони у межах Чернігівщини, Сумщини, Полтавщини, Кіровоградщини та Дніпропетровщини знищено 12 ударних дронів і одну ракету Х-59.

Нагадаємо, попередня масована ракетна атака була вночі 15 лютого, тоді ворог випустив 26 ракет різних типів, з яких силами протиповітряної оборони знищено 13 одиниць.

Читайте також: Яку зброю виробляє компанія Dynamit Nobel Defence, з якою підписав угоду "Укроборонпром"