xcounter
#

Знищено одразу шість дефіцитних ракет Х-47 "Кинжал": наша ППО відбила надскладну ракетну атаку

6913
ЗРК Patriot, фото - U.S. Army
ЗРК Patriot, фото - U.S. Army

Загалом окупанти випустили по Україні 18 ракет, всі успішно знищені нашою ППО

Російське окупаційне військо вночі 16 травня здійснило чергову терористичну ракетну атаку по Україні – і це була досить нетипова атака за останній період з урахуванням щільності пуску ракет, а також відсутності пусків з літаків стратегічної авіації окупантів.

Атака була здійснена близько о пів на четверту ранку одразу з трьох напрямків – північного, південного та східного, як розповідає Командування Повітряних Сил ЗСУ у своєму звіті.

Всього окупанти випустили по Україні 18 ракет як повітряного, так і морського і наземного базування – всі ракети були успішно перехоплені підрозділами протиповітряної оборони ПС ЗСУ.

Оновлено: згодом Генштаб уточнив дані й мова йде про 6 ракет "Кинжал", 10 ракет наземного базування (від ЗРК С-400 та/або ОТРК "Іскандер-М"), які були успішно знищені разом із 9 крилатими ракетами "Калібр".

І це дійсно неймовірний результат з урахуванням того, що в залпі було одразу шість ракет Х-47М2 "Кинжал", випущених з шести літаків МиГ-31К, а також три ракети наземного базування, які були випущені з С-400 або "Искандер-М" (інформація уточнюється), які також збити дуже непросто. Всі вони успішно перехоплені протиповітряною обороною.

Х-47
МиГ-31К з Х-47 "Кинжал"

Також ворог випустив по Україні дев’ять крилатих ракет "Калибр" з кораблів у Чорному морі – вони також успішно перехоплені підрозділами протиповітряної оборони.

Також у ніч на 16 травня рашисти здійснили атаку й іранськими дронами-камікадзе типу Shahed та здійснював розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів "Орлан-10" та SuperCam.

Орлан-10
Збитий "Орлан-10" у жовтні 2022, фото ілюстративне, джерело – Поліція Київщини

Окремо варто звернути увагу, звичайно, на кількість дефіцитних ракет "Кинжал" – зазвичай пуски цих ракет несистематичні і поодинокі, водночас це вже вдруге протягом цього місяця окупанти використовують Х-47 у своєму залпі – минулого разу так звана "гіперзвукова" ракета була успішно збита ЗРК Patriot.

Водночас останнього разу окупанти так масово використовували свої дефіцитні ракети під час ракетної атаки в ніч на 9 березня, тоді також було випущено одразу шість "Кинжалів" – причому тоді цілями ракет були звичайні трансформаторні підстанції.