xcounter
#

З’явився цікавий перелік зброї, яку рашисти зберігали на складі, куди поцілили наші дрони

42394
З’явився цікавий перелік зброї, яку рашисти зберігали на складі, куди поцілили наші дрони

Служба безпеки України дронами здійснила ефективний удар по складу російського окупаційного війська в селі Сєргєєвка

Далекобійні ударні дрони в ніч на 7 липня уразили російський склад з боєприпасами у селі Сєргєєвка, що у воронезькій області — удару ймовірно було завдано на відстані у щонайменше 140 км, губернатор області традиційно повідомив про "всі знищені цілі", мовляв, загоряння сталося через падіння уламків безпілотника.

Втім, місцеві мешканці наголошують, що декілька дронів влучили у ціль, на низці оприлюднених відео чітко чутно детонацію боєприпасів. Крім того, згідно з супутниковими знімками, ще у 2023 році поблизу цього села рашисти зберігали боєприпаси просто неба.

Читайте також: ГУР МОУ з 45 ОАБр знищили досить цінну зброю рашистів і також вдарили по одному з логістичних центрів ворога

Водночас, як повідомляє "Армія TV" з посиланням на власні джерела, склад російського окупаційного війська на території РФ було знищено ударними безпілотними літальними апаратами Служби безпеки України.

Відомо, що цей склад займав площу у 9 тисяч квадратних метрів, і там ворог зберігав дійсно широку номенклатуру озброєння.

Йдеться про ракети класу "поверхня-поверхня", "поверхня-повітря", а також про боєприпаси для танків і артилерійських систем. Крім того, на складі зберігалися й ящики з набоями для стрілецького озброєння.

Тобто йдеться про склад, з якого ворог ймовірно поповнював запаси підрозділів своїх військ в Україні, і, крім того, використовував для терористичних обстрілів.

Нагадаємо, що Сили оборони України вже протягом тривалого часу знищують об’єкти на території РФ за допомогою далекобійних ударних дронів, і сьогодні в активі нашого війська є зразки, які можуть завдавати ударів на відстані у понад 1500 км.

Крім того, раніше цього місяця генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін повідомив, що наш ОПК серійно виробляє далекобійні безпілотні літальні апарати із дальністю у понад 1000 км.

Також варто згадати, що тепер Україна отримала від низки партнерів дозвіл бити по території РФ їхньою зброєю. Втім, наприклад, Сполучені Штати обмежили дальність до 100 км, а нещодавно повідомили, що будуть готові збільшити дальність за умови, якщо РФ спробує розширити фронт.

Читайте також: Для протидії ОТРК "Искандер" пора просити в США SM-6, бо лише збивати БПЛА недостатньо