xcounter
#

З’явилося відео з випробувань американської системи ППО IM-SHORAD

1918
З’явилося відео з випробувань американської системи ППО IM-SHORAD

Система IM-SHORAD призначена для протидії як безпілотним літальним апаратам, так і гелікоптерам та літакам противника на марші та в місцях дислокації

Компанія General Dynamics Land Systems на своєму каналі в YouTube опублікувала відео з випробувань системи протиповітряної оборони ближнього радіуса дії – Interim Maneuver-Short-Range Air Defense (IM-SHORAD).

Стверджується, що випробування проходили на початку цього року, під час яких військові тестували основне озброєння IM-SHORAD, зокрема ракети Hellfire, Stinger и 30-мм гармату.

Читайте також: Безпілотники знову завдають клопоту ППО: в Італії розповіли про нові можливості "ройової" технології

"Машина Stryker IM-SHORAD забезпечує смертельну, мобільну та живучу протиповітряну оборону від багатьох повітряних загроз. Машина заснована на новому шасі Stryker A1 і забезпечує можливості маневрування для критично важливих багатодоменних операцій. Основні особливості включають бортову можливість виявлення цілей у поєднанні з інтегрованими системами бойового управління й протиракетної оборони", – йдеться у повідомленні.

Основою озброєння системи є ракети Hellfire для знищення наземних цілей і Stinger для боротьби з повітряними цілями, а також 30-мм гармата з можливістю стрільби програмованими боєприпасами.

Раніше, у жовтні цього року, компанія General Dynamics отримала контракт на постачання армії США системи ППО IM-SHORAD на суму 1,219 млрд доларів.

Точна кількість машин невідома, однак повідомлялося, що на першому етапі розробник отримає кошти для виробництва 28 машин. Термін виконання контракта – 30 вересня 2025 року.

Читайте також: ППО ближньої дії повертається і цього разу надовго