xcounter
#

З’явилося рідкісне відео, як "ланцетобійка" знищує дрон-камікадзе рашистів

30551
З’явилося рідкісне відео, як "ланцетобійка" знищує дрон-камікадзе рашистів

Українські військові продемонстрували, як ефективно знищують російські дрони-камікадзе

Російські баражуючі боєприпаси "Ланцет" – доволі неприємна зброя, і на полі бою здатна завдати серйозних проблем, і протидія цій загрозі – одна із задач, яку вирішують наші військові. Так, як розповідають у пресслужбі 28-ї ОМБр, підрозділи протиповітряної оборони бригади демонструють, як вони ефективно можуть протидіяти цій російській зброї.

Зокрема, повідомляється про "демілітаризацію" п’ять дронів-камікадзе "Ланцет", які ворог спрямував на позиції наших військових, і які до них так і не долетіли. Безпосередньо на відео вище від СВ ЗСУ видно збиття одного з "Ланцетів", і головний герой цього епізоду – це зенітна установка ЗУ-23-2 на базі МТЛБ, яка, схоже, є доволі ефективною "ланцетобійкою". Крім того, бійці намагаються поцілити у російський БПЛА також і зі стрілецької зброї.

Читайте також: Ракети APKWS проти "Орлан-10" та "Ланцет" пройшли додаткові випробування, їх результат вражає

Нагадаємо, що безпілотник типу "Ланцет" розроблений російською компанією ZALA, що входить до складу концерну "Калашников" і вперше був представлений у 2019 році. Має дві версії – полегшену "Ланцет-1" з масою у 5 кг та бойовою частиною у 1 кг, запасом ходу у 30 хв і дальністю до 40 км і важку "Ланцет-3", яка має масу у 12 кг, і залежно від модифікації від 3 до 5 кг бойової частини, 40-60 хвилин запас ходу і 40-70 км – дальність.

І хоча цей безпілотник може сягати максимальної швидкості у 300 км/год, коли безпосередньо "падає" на ціль, його крейсерська швидкість становить від 80 до 110 км/год, завдяки чому його можна збивати зокрема і з "ЗУшок".

Читайте також: У ЗСУ з'явилась можливість дослідити "Ланцет": новітній дрон-камікадзе РФ знайшли у Запорізький області