xcounter
#

З’явилося фото доволі рідкісної знищеної зброї, ЗСУ могли "дістати" її з HIMARS

77550
З’явилося фото доволі рідкісної знищеної зброї, ЗСУ могли "дістати" її з HIMARS

ЗСУ знайшли для себе доволі цікаву ціль

Збройні Сили України продовжують знаходити для себе доволі "ексклюзивні" та рідкісні цілі, й успішно знищують їх наявною на озброєнні високоточною зброєю на кшталт HIMARS чи снарядів Excalibur тощо.

Так, у мережі з’явилося фото знищеної радіолокаційної станції П-18. Відомо, що систему було знищено у Херсонській області, коли саме – не повідомляється. За деякими даними з відкритих джерел, система була уражена високоточним снарядом з GMLRS.

Читайте також: Рідкісний автомат "засвітився" в руках російських окупантів

Якщо ми подивимося на дані з порталу Oryx, то побачимо, що насправді РЛС П-18 – доволі рідкісна ціль для ЗСУ, і там поки що є одна така знищена станція.

Щодо П-18, то ця РЛС була прийнята на озброєння ще у 1971 році. Ця мобільна двокоординатна радіолокаційна станція призначена для виявлення та супроводження об’єктів у повітрі та видачу їхніх координат.

рлс п-18
РЛС метрового діапазону П-18-1 "Терек"

Щодо її модернізованої версії, а саме П-18-2, то ця версія пропонувалася російській армії з 2018 року. Модернізована машина має нову антену та цифрову апаратуру обробки сигналів.

РЛС П-18-2
РЛС П-18-2 "Прима"

У "базовій" версії РЛС може виявляти цілі на відстані до 60 км (висота 500 метрів) і до 260 км (висота 20-27 тис. м). В модернізованій цей показник зріс до 320 км на висоті 20 тис. м. Модернізована версія також може реєструвати в автоматичному режимі до 500 цілей та має значно покращену роздільну здатність.

Читайте також: Від 55-річних танків до рідкісних РЛС і захисту для БМП: яку цікаву та раритетну зброю втратила РФ на Херсонщині