xcounter
#

Рідкісний автомат "засвітився" в руках російських окупантів

30988
Автомат А-545
Автомат А-545

Цей автомат створений на основі радянської зброї, розробленої ще у 1978 році

Російська армія використовує в Україні доволі рідкісну стрілецьку зброю – автоматом А-545, фото якого опублікували в національному інформаційному порталі "Тиск".

Автомат А-545, який засвітився на фото, фактично є модифікацією радянського автомата АЕК-971, розробленого у 1978 році для участі в ОКР "Абакан", у рамках якої розробники мали представити автомат з "кардинально кращими показниками за точністю та кучністю стрільби".

Читайте також: У РФ визнали, що розучилися робити навіть автомати: "аналоговнетний" АК-12 знову демодернізують

Водночас у 2013-2015-х роках модифікація автомата АЕК-971, яка отримала позначення А-545, брала участь у конкурсі на новий загальновійськовий автомат. Відомо, що у 2018 році автомат А-545 було офіційно прийнято на озброєння, а в 2022 році Завод імені Дегтярьова розпочав серійне виробництво цих автоматів, які мали бути поставленні на озброєння повітряно-десантних військ РФ.

Щодо АК-12, то раніше ми вже розповідали про таке – рашисти представили нову модернізацію свого автомата, в якій зокрема дуже "радикально" вирішили одну з проблем з глушником, на яку раніше скаржилися окупанти, і просто втулили туди незнімний полум’ягасник.

АК-12
Модернізований АК-12

В "оновленому" автоматі також відмовилися від режиму вогню з відсічкою по два постріли, зброя отримала перекидний цілик, штатну щоку прикладу тощо.

Читайте також: Heckler & Кoch остаточно задавив Haenel у боротьбі за заміну штурмових гвинтівок G36 до Бундесверу