xcounter
#

З'явились супутникові знімки заводу з виробництва Shahed-136 в іранському місті Ісфахан

23146
Shahed-136
Shahed-136

За попередньою інформацією саме завод з виробництва дронів-камікадзе та інших безпілотників був уражений в ніч з 28 на 29 січня

Станом на день 29 січня вже з'явились публічні супутникові знімки території іранського заводу з виробництва дронів-камікадзе Shahed-136 та інших БПЛА, Shahed Aviation Industries, в іранському місті Ісфахан.

Існувала інформація, що саме це підприємство було атаковано 28 січня близько 23:30 за місцевим часом. Хоча офіційно міноборони Ірану повідомило лише про невдалу атаку неназваного військового підприємства, додавши, що використовувались міні-дрони у кількості трьох одиниць, а атака не мала успіху.

Читайте також: Кремль відстріляв 1000 ракет "Скад" по Афганістану та 250 ракет по Чечні, і це йому також не допомогло

Водночас на супутниковому знімку SkySat від компанії Planet Labs, який був зроблений вже після атаки 29 січня о 10:10 за місцевим часом, жодних руйнувань не помічено. Зазначимо, що в Ірані використовується специфічний часовий пояс UTC +3:30.

Завод Shahed-136 Ісфахан Shahed Aviation Industries

Для порівняння можливо навести знімок від 26 листопада минулого року. До речі видно, що за цей період на підприємстві було побудовано ще два ангари. Останнє пов'язують із тим, що Іран намагається масштабувати виробництво дронів.

Завод Shahed-136 Ісфахан Shahed Aviation Industries

Таким чином супутникові знімки цілком красномовно говорять про те, що наразі мова про знищення, чи будь-яке значне ушкодження саме заводу з виробництва Shahed-136 не йде.

Більше того, треба враховувати, що всі критичні та важливі виробничі потужності Іран розміщує під землею. І мова йде про справжні підземні комплекси. А для їх ураження необхідно використовувати спеціальні бетонобійні боєприпаси великої потужності.

підземні заводи ірану
Читайте також: Скільки коштує "закрити небо" над Україною: про потребу у п'яти авіаційних бригадах F-16 Повітряних Сил