xcounter
#

Завдяки заміні 70-річної системи бомбардувальники B-52 отримають збільшену дальність польоту

4220
Бомбардувальник B-52 під час дозаправлення
Бомбардувальник B-52 під час дозаправлення

У США активно працюють над тим, щоб бомбардувальники B-52 якомога довше могли виконувати свої задачі в небі

Компанія Collins Aerospace, що входить до складу Raytheon Technologies, буде модернізувати систему виробництва електроенергії (electrical power generation system – EPGS) бомбардувальника B-52. Таке оновлення має сприяти збільшенню дальності польоту цих бомбардувальників та знизити їх вуглецевий слід, повідомляє Air Force Magazine.

Як стверджують у Collins Aerospace, нова система буде заснована на "провідній у галузі комерційній технології" та "зробить внесок у досягнення мети ПС США з підвищення ефективності палива для B-52 на 30 %".

Читайте також: Перетворити "діаду" на "тріаду": американські B-2 та B-52 мають повернутися до стану ядерної бойової готовності
Бомбардувальник B-52
Бомбардувальник B-52. Фото: Повітряні Сили США

Нова EPGS замінить діючу 70-річну систему та буде включати вісім генераторів на кожному з бомбардувальників B-52. Система забезпечить "додаткову надмірність бортової електроенергії, необхідну для підтримки майбутніх модернізацій, включаючи радар, авіоніку та системи управління".

Двигун F130 від Rolls-Royce
Двигун F130 від Rolls-Royce

Нагадаємо, у вересні 2021 року стало відомо, що ПС США обрали північноамериканське відділення Rolls-Royce для постачання турбовентиляторних двигунів F130 для модернізації свого парку бомбардувальників B-52H.

Читайте також: ​З присмаком легкої паніки: записи розмов російських пілотів, які перехоплювали B-52H над Чорним морем (відео)