xcounter
#

Замовлення на 20 Eurofighter завантажать лінію до 2032 року

2897
Замовлення на 20 Eurofighter завантажать лінію до 2032 року

Німеччина вирішила дозамовити ще пару десятків літаків Eurofighter Typhoon до наявного контракту на 38 машин

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого виступу на відкритті авіасалону ILA, що наразі проходить у Берліні, у рамках збільшення витрат країн-членів НАТО на оборону оголосив про закупівлю додаткових винищувачів для повітряних сил країни.

"Ми замовимо ще 20 літаків Eurofighter до кінця цієї законодавчої сесії — на додаток до 38 літаків, які наразі знаходяться у процесі постачання", — відзначив Шольц, наголосивши, що замовлення додасть впевненості Airbus та іншим постачальникам, як його цитує видання Reuters. Інших подробиць про цю угоду не повідомляється.

Читайте також: Іспанія всього має менше 40 ракет Taurus, але буде інтегрувати їх у нові Eurofighter Typhoon

За даними довідника "World Air Forces" від Flight Global, станом на 2023 рік в активі німецьких повітряних сил залишалося 134 літаки Eurofighter Typhoon, також декларується 75 літаків Tornado в ударній версії і ще 30 літаків радіоелектронної боротьби.

Водночас ще у 2020 році бюджетний комітет німецького парламенту надав "зелене світло" на закупівлю ще 38 літаків Eurofighter у рамках угоди аж на 5,4 млрд євро, постачання цих літаків має стартувати у 2025 році згідно з раніше визначеними планами. Тоді ж відзначалося, що закупівля цих 38 літаків — це лише частина більш масштабного плану, у рамках якого планують закупити щонайменше 93 літаків Eurofighter Typhoon.

Якщо ж говорити про Airbus у контексті цього замовлення, до гендиректора компанії Майкл Шоллхорн, то він відзначив, що компанія планує забезпечувати виробництво цих літаків до того часу, поки не з’явиться FCAS. За його словами, замовлення ще 20 літаків дозволить тримати лінію відкритою до 2032 року, крім того, в Airbus ймовірно розраховують на збільшення кількості замовлень як з країн Європи, так і з інших частин світу.

Читайте також: Rafale, F-15EX та Typhoon зіштовхнуться у битві за контракт на півсотні літаків для Саудівської Аравії