xcounter
#

Займались дискредитацією Збройних Сил: СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів

1367
Також на викритих бото-фермах поширювались заклики до порушення територіальної цілісності України
Також на викритих бото-фермах поширювались заклики до порушення територіальної цілісності України

Служба безпеки України уже відкрила по цим фактам справи за статтями 109 і 110 Кримінального Кодексу

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили міжрегіональну мережу інтернет-агітаторів, котра займалась проведенням інформаційних операцій проти нашої країни по завданню країни-агресора.

Як розповідає прес-служба СБУ, ці зловмисники в мережі Інтернет закликали до повалення конституційного ладу та порушення територіальної цілісності держави.

Читайте також: ​Армія РФ похизувалась навчальним захопленням міста листівками та SMS
Слідчі дії за місцем проживання злочинців

Є загальні деталі цієї справи: службовці СБУ провели обшуки в Чернігівській, Сумській областях, Запоріжжі та Одесі, за місцем проживанням викритих інтернет-агітаторів. Під час слідчих дій правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільні пристрої із доказами протиправної діяльності в інтересах іноземної сторони на шкоду державній безпеці України.

Прес-служба СБУ розповіла і про конкретні епізоди цієї справи.Наприклад, викритий інтернет-агітатор в Чернігові поширював завідомо неправдиву інформацію про Збройні Сили України для дискредитації українських військових, а також популяризував учасників незаконних збройних формувань в ОРДЛО.

Працівник СБУ вивчає комп'ютер, вилучений в інтернет-агітатора

Інформацію для своїх публікацій агітатор отримував з пропагандистських російських інтернет-видань та сайтів НЗФ. Для ведення своєї злочинної діяльності зловмисник використовував спеціально створені акаунти, за допомогою котрих адміністрував декілька груп у соціальних мережах. Справа відкрита за статею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Викритий агітатор в Прилуках Чернігівської області закликав до захоплення державної влади, для такої агітації використовував власну сторінку в одній із соцмереж. Справа відкрита за статтею 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України.

Як можемо побачити на цьому фото, для ведення підривних інформаційних операцій зловмисники використовували також спеціальне обладнання

На Сумщині кіберфахівці СБУ викрили мешканця Конотопу, який котрий поширював матеріали із публічними закликами до зміни меж держкордону нашої країни та насильницького повалення конституційного ладу.Справа відкрита за ч. 1 ст. 110 та ч. 2 ст. 109 Кримінального кодексу України.

У Запоріжжі заблокували діяльність інтернет-агітатора, що ширив заклики до порушення територіальної цілісності України. Також перевіряють його причетність до діяльності незаконних збройних формувань в ОРДЛО.

Про важливість інформаційних операцій для країни-агресора свідчить наступний факт: окрема розвідувальна бригада 1-ої танкової армії РФ 23 березня цього року провела навчання по захопленю населеного пункту за допомогою SMS-розсилок з безпілотника та листівок.

В Одесі СБУ викрила адміністратора груп у соціальних мережах, що закликав до порушення громадського порядку, повалення конституційного ладу та зміни меж державного кордону. Слідчі органів безпеки повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України.

"Кіберфахівці Служби безпеки України і надалі вживатимуть усіх можливих заходів, спрямованих на виявлення та блокування спроб іноземних спецслужб використовувати інтернет-простір для проведення діяльності, що суперечить інтересам нашої держави", - підсумували в прес-службі СБУ.

Комплекс РЕБ РБ-341В "Леер-3". Регулярна армія РФ неодноразово використовувала такі комплекси на Донбасі для SMS-розсилок у спробах вплинути на українських військових.
Читайте також: ​В РФ не змогли обійтись без українських агрегатів - СБУ заблокувала постачання в інтересах ВМФ РФ