xcounter
#

З кулеметами на санях: нідерландські морпіхи готуються до арктичної війни

915
Російські військові під час навчань в Арктиці
Російські військові під час навчань в Арктиці

Нідерланди разом з іншими членами НАТО готується до потенційного конфлікту в регіоні

Підрозділи нідерландської морської піхоти скоро будуть озброєні кулеметами, встановленими на невеликих санях, відомих як pulk. Корпус морської піхоти Нідерландів нещодавно придбав низку видів таких саней, щоб краще підготуватися до роботи з іншими союзниками країни по НАТО в арктичному регіоні.

Раніше Корпус морської піхоти Нідерландів повідомляв, що його підрозділи, що прямують на навчання у Норвегію, будуть першими, хто отримає "пулки". Зазначається, що вони будуть оснащені 7,62 мм кулеметами FN MAG.

Читайте також: Як Росія нашпиговує Крим зброєю: Україна представила нові дані для ОБСЕ
Пулка з кулеметом
"Пулки" будуть озброєні 7,62-мм кулеметами

Як стверджується на офіційній сторінці Корпуса морської піхоти Нідерландів у Facebook, його персоналу необхідно мати при собі значну кількість додаткового спорядження, зокрема "одежу, паливо та намети", коли морпіхи працюють в арктичних умовах. "У результаті вони несуть важкий рюкзак, рухаючись на лижах".

Пулка
Морські піхотинці нідерландії отримають чотири типи "пулків"

Водночас "пулка", яку можна тягти за собою, знімає навантаження з плечей військового та значно спрощує просування засніженою місцевістю. Разом з тим, "пулку" також можуть тягти снігоходи чи тварини.

Також "пулки" забезпечують стабільну платформу для стрільби з кулеметів в умовах снігу, коли інше обладнання використати важко.

Росія Арктика
Росія нарощує свою військову присутність в Арктиці

Звісно, що використання різних видів саней для переміщення зброї та іншого військового спорядження аж ніяк не можна назвати новим способом, однак те, що Корпус морської піхоти Нідерландів придбав "пулки", свідчить про зростання значення Арктики у воєнному плануванні багатьох країн.

Передусім це стосується країн-членів НАТО, зокрема й США, які планують запобігти військовій присутності Росії в цьому ж регіоні, що постійно зростає.

Читайте також: Все через Росію: у Швеції погодили найбільше за 70 років підвищення оборонного бюджету