xcounter
#

Вся "оборонка РФ" у мініатюрі: як продавати радянський шолом за майже півтисячі доларів

5726
Вся "оборонка РФ" у мініатюрі: як продавати радянський шолом за майже півтисячі доларів

"Колпак 20" - один зі стандартних шоломів у армії РФ, який насправді є радянською каскою СШ-68 у новій "обгортці"

Мобілізовані у РФ почали підозрювати, що з амуніцією та засобами індивідуального захисту у них "щось не те". Зокрема почали "досліджувати" шоломи, які їм видають під виглядом "аналоговнєтного" захисту. На відео добре видно й маркування самого шолома - "Колпак 20", який насправді є просто сталевою каскою СШ-68 ще радянської армії.

Читайте також: Південна Корея та Норвегія почали проект в стилі "чи можна "Нептун" зарядити в пускову від "Вільхи""

Цікаво, що перевірити шолом призваного за "частковою мобілізацію" змусило одне з відео з аналогічною "розпаковкою" цього ж трофейного шолома бійцями ЗСУ.

Але вкрай цікавий інший аспект, а саме - скільки коштує такий "Колпак 20" у РФ і які "аналоговнєтні" характеристики приписують СШ-68 у новій обгортці. Як виявилось у РФ декларують, що "Колпак 20" захищає від вогнепальної стрілецької зброї, а саме від 9х21 7Н28, який використовується у пістолетах "Гюрза" та "Удав". Водночас у реальності сталева СШ-68 "за паспортом" мала тримати 9х18 від ПМ з сумнівними наслідками.

Більше того, вартість такого "Колпак 20" у РФ становить 25 тисяч рублів, або близько 15 тисяч гривень, чи трохи більше 400 доларів. Водночас ціна у "воєнторгах" РФ за СШ-68 становить зараз близько 1000 рублів (можливо ціни зараз у РФ підвищились через мобілізаційні заходи, бо раніше їх ледь не на вагу продавали).

Для розуміння, зараз в Україні за аналогічні кошти цілком можливо придбати повноцінний кевларовий шолом з реальним рівнем захисту NIJ IIIA.

Читайте також: Командувати Чорноморським флотом РФ призначили адмірала, який "прославився" походом авіаносця "Адмірал Кузнецов" у Сирію
ТЕГИ Війна