xcounter
#

Все для перемоги: ВМСУ поповнились незвичними цивільними суднами (відео)

Все для перемоги: ВМСУ поповнились незвичними цивільними суднами (відео)
51310

Військово-морські сили України мобілізували на службу "річкові трамваї"

Збройні Сили України мобілізували цивільні судна, які можуть допомоги у боротьбі з армією РФ. Зокрема мова йде навіть про пасажирські теплоходи - "річкові трамваї".

Про це свідчить відео від Командування Сухопутних військ України, яке оприлюднило відео з навчаннями, під час яких була задіяна армійська авіація, підрозділи Сухопутних військ, катери Військово-морських сил Українита мобілізовані судна.

Читайте також: Наскільки важлива піхота на полі бою та без чого вона буде неефективною – командувач ОТУ "Північ"

Зокрема на відео можливо легко впізнати "річковий трамвай", який доволі схожий на проект Д-055 "Каштан". На судно вже встигли нанести "річковий" трьохкольоровий камуфляж та оснастити вертлюгами з кулеметами.

ВСМСУ річний трамвай

Самі навчання, судячи з усього, були відпрацюванням дій з форсування водної перешкоди з підтримкою авіації. А "річковий трамвай", судячи з усього, відігравав роль судна забезпечення.

Також у маневрах взяли участь катери ВМСУ проекту 376, які озброїли американськими 12,7-мм кулеметами Browning M2. Вони діяли разом із швидкісними моторними катерами.

ВМСУ катер проект 376

Зазначимо, що район проведення маневрів не вказано, але сам факт навчань з десантної операції, тим паче опублікований командуванням, є вкрай цікавим.

Читайте також: У РФ знайшли ще один спосіб, як залишити своє гарматне м'ясо гнити в окопах далі