xcounter
#

ВМСУ заінтригували новиною про потоплення ворожого тральника "Ковровец"

5039
Тральник "Ковровец" зі складу ЧФ РФ, архівне фото з відкритих джерел
Тральник "Ковровец" зі складу ЧФ РФ, архівне фото з відкритих джерел

"За кадром" залишились не тільки тип озброєння, але й обставини потоплення цього корабля

Військово-Морські Сили України повідомили, що сьогодні вночі Сили оборони України втопили ворожий тральник "Ковровец" проекту 266М "Аквамарин" зі складу Чорноморського флоту РФ.

Безумовно, кожна новина про ураження або навіть знищення корабля ворога є приводом для радості, на тлі якої будь-які деталі щодо події можуть виглядати другорядними. Але тут варто відзначити, що на цей раз прес-служба ВМСУ зробила максимально інтригуюче повідомлення про потоплення цього рашистського тральника.

Читайте також: Супутник показав дві субмарини РФ у Новоросійську в призануреному стані, але нащо це

Почнемо із того, що на даний момент не є відомим тип засобу ураження, який міг бути використаний для потоплення цього тральника окупантів. Оскільки з однаковою ймовірністю для цього могли бути використані як один або кілька катерів-камікадзе, так і наявні типи ракетного далекобійного озброєння в розпорядженні Сил оборони України.

Наступний момент, який залишився "за кадром" - а за яких обставин могло відбутись потоплення тральника. Зазвичай такого роду кораблі окупанти використовують якраз для захисту своїх комунікацій від наших морських дронів або ж від мін. Але ми не можемо виключати варіант, за якого ураження тральника відбулось безпосередньо на стоянці.

Тральник "Ковровец" зі складу ЧФ РФ, архівне фото з відкритих джерел

Про всяк випадок тут можна пригадати, що першою офіційно підтвердженою жертвою наших морських дронів став тральник Чорноморського флоту РФ "Иван Голубец", котрий також належить до проекту 266М "Аквамарин".

Коротко нагадаємо основні характеристики кораблів цього проекту:

  • водозаміщення повне – 800 тон
  • ширина та довжина корпусу – 61 метр та 10,2 метри відповідно;
  • максимальна швидкість та дальність ходу – 16,5 вузлів та 2000 морських миль;
  • автономність та екіпаж – 10 діб, 68 осіб;
  • набір озброєння – дві артустановки АК-230 калібру 30 мм, дві артустановки 2М-3М, МТПУ "Жало" під кулемет ДШК, вісім ПЗРК "Стрела-3" (боєзапас в 16 ракет), два реактивні бомбомети РБУ-1200, сім донних мін КМД-1000.
Читайте також: BAE Systems створить буксируваний комплекс РЕБ для F/A-18, який є ще й хибною ціллю