xcounter
#

ВМФ однієї з країн НАТО готовий супроводжувати зерно з Одеси: чекають лише команди

20149
ВМФ однієї з країн НАТО готовий супроводжувати зерно з Одеси: чекають лише команди

ВМС Італії готові вирішити питання деблокади портів України

Начальник штабу військово-морських сил Італії адмірал Енріко Кредендіно повідомив, що очікує рішення про початок операції із супроводження цивільних торгових суден із зерном з України. Це була пряма відповідь на питання журналіста газети Corriere della Sera про можливість участі ВМС Італії у такій операції.

"Ми чекаємо. Ми також готові втрутитися, будь-то супроводження, або операція з розмінування українських берегів", - цитує Енріко Кредендіно італійське видання.

Читайте також: Важке озброєння від Франції: що окрім САУ CAESAR можливо очікувати від Парижа - від танків Leclerc до винищувачів Rafale

Також він максимально просто пояснив чому саме для багатьох країн Європи це питання внутрішньої безпеки.

"Наслідки війни можуть спричинити безпрецедентні надзвичайні ситуації: нестача продовольства через блокаду українського зерна спровокує збільшення міграційних потоків до Європи. На яку ще накладається енергетична криза", - лаконічно пояснив італійський адмірал.

Cavour
Італійській авіаносець Cavour

Водночас повідомляється, що помічена значна активність російського флоту у Середземному морі. Зараз у його акваторії перебуває 18 бойових кораблів, а також два підводні човни, що є рекордним показником за доволі довгий період. Але Енріко Кредендіно заявив, що поки флот РФ не становить загрози. Лише італійські сили супроводжують їх двома фрегатами типу Fremm.

фрегат типу Fremm
Фрегат типу Fremm

З доволі лаконічних цитат, можливо зробити обережний висновок, що сценарій військового супроводження суден з зерном з України дійсно опрацьовується у країнах НАТО, як спільної операції.

В цій ситуації було б доволі дивно очікувати від штабів ВМС Альянсу незнання того, що існує Конвенція Монтре, яка обмежує прохід у Чорне море. Тому, напевно, існують механізми, які дозволяють вирішити це питання.

Читайте також: Як часто рашисти втрачають новітні танки із західною електронікою, і як багато у них залишилось старих Т-72